Iarna nu-i ca vara, iar asta o știu și florile. Nu-i mare mirare atunci că, pe măsură ce se apropie anotimpul rece și vremea e mai friguroasă, chiar și florile din vază au nevoie de o mai mare îngrijire.

Fiindcă tot am vorbit despre cele 30 de sfaturi pentru îngrijirea florilor tăiate, astăzi nuanțăm puțin ideea și vorbim despre îngrijirea florilor din vază în perioada anotimpului rece.

Deși condițiile privind tăierea cozilor, schimbarea regulată a apei, lumină și căldură în cantități potrivite și hrană se aplică la fel indiferent de sezon, e bine să acordăm extra atenție florilor din vază în perioada aceasta, dacă vrem să ne bucurăm de ele mai mult timp.

În primul rând, florile care nu sunt de sezon au mai puține șanse să supraviețuiască la fel de mult ca cele care sunt disponibile toamna și iarna. De aceea, trebuie să ne străduim să le oferim condiții cât mai apropiate de cele naturale, în care se dezvoltă bine. De exemplu, floarea-soarelui, care încă se mai găsește în florării, este o iubitoare de căldură și lumină, așa că nu o vom lăsa pe un hol rece și întunecat, ci într-o încăpere în care există o temperatură mai ridicată.

O altă problemă care poate apărea în sezonul rece este lipsa de lumină suficientă. Zilele sunt din ce în ce mai scurte, soarele nu se mai arată așa des, iar din cauza asta florile pot avea de suferit. Dacă ai în vază flori care iubesc lumina, ține-le mai aproape de fereastă pe timpul zilei pentru a le oferi lumina necesară.

Căldura artificială nu face însă bine multor flori, așa că nu le ține prin preajma surselor de căldură, precum calorifere sau sobe. O temperatură normaă a camerei e de obicei suficientă pentru florile tăiate.

După cum vezi, cu doar puțină atenție te poți bucura și în anotimpul rece de vaze cu flori proaspete și frumoase întocmai ca primăvara sau vara.