Despre florile și plantele perene v-am mai vorbit și vă spuneam că acestea sunt cele care reînfloresc în fiecare primăvară, cel puțin doi ani de zile, spre deosebire de cele anuale, care trăiesc doar un sezon.

Acum că a venit toamna și mai avem puțin timp să ne bucurăm de florile din grădină, e momentul să punem pe listă florile și plantele perene de toamnă care încă ne mai pot delecta privirile până spre toamna târziu.

Crizantemele stau în capul listei. Pe lângă frumusețea lor obișnuită, dată, printre altele, de diversitatea cromatică atât de largă, crizantemele sunt și foarte rezistente și nu foarte dificil de întreținut, bifând toate caracteristicile florilor de toamnă perfecte. În plus, după cum v-am povestit deja, acestea sunt perfecte atât pentru grădini, cât și pentru ghivece și vază.

Nu putea lipsi nici Aster, floarea lunii septembrie. Se potrivește de minune cu crizantemele, astfel că grădina ta va arăta ca un mic colț de relaxare colorat.

Află mai multe despre Aster!

Crinul de toamnă – o floare foarte maleabilă, care se adaptează ușor la condițiile din grădinile obișnuite, astfel că va fi ”floare la ureche” să îți decorezi grădina și cu această floare de toamnă.

Dacă nu ai plantate aceste flori perene în grădina ta, poate o vei face anul viitor, astfel încât toamna să fie și mai colorată cu aceste flori vesele.