Ce e mai frumos decât să vorbești prin intermediul florilor și să atingi inimile celorlalți cu frumusețea lor specială?

Iarna ne pune la îndemână o diversitate de flori care să ne fie purtătoare de mesaje care să-i bucure pe cei din jur. De la trandafirii cu semnificație romantică, la poinsettia specifică sezonului și la plante decorative, precum anthurium, fiecare floare oferită ne ajută să transpunem într-un tablou floral sentimentele pe care le purtăm.

Fără doar și poate, poinsettia sau steaua crăciunului, cum mai e denumită, e floarea lunii decembrie. Nu doar aspectul ei încântător o face atât de interesantă și dorită, ci și semnificațiile pe care le poartă. Povestea acestei flori se trage dintr-o legendă mexicană. Se spune că un băiețel sărac strângea buruieni de la marginea drumului pentru a decora altarului unei biserici în Ajunul Crăciunului. Printr-un miracol de Crăciun, buruienile s-au transformat într-o minunată floare roșie cu frunze verzi, Steaua Crăciunului, care a devenit simbolul urăririlor de bine, a succesului, a sărbătorilor și dorințelor împlinite.

Garoafele sunt și ele flori de sezon în plină iarnă. Un lucru foarte bun, căci garoafele în varietatea lor de culori, au o diversitate de semnificații și înțelesuri. La modul general, garoafele simbolizează dragoste, fascinație și distincție, însă în funcție de culoare, semnificațiile devin mai profunde:

Garoafe albe – dragoste pură și noroc

Garoafe roșii – dragoste profundă și admnirație

Garoafe roz – dragoste maternă

Garoafe galbene – dezamăgire sau respingere

Garoafe mov – încăpățânare

Garoafe cu dungi – respingere sau regret

Coloratele și veselele flori de gerbera sunt asociate cel mai mult cu veselia și fericirea. Ele simbolizează o viață fericită, lipsită de stresul cotidian și de griji, apropiere de natură și adevăr. Iată ce poți să transmiți doar cu un simplu buchet de gerbera!

Anthurium, cu forma sa de inimă și aspectul ușor tropical, semnifică, înainte de toate, ospitalitate, o ospitalitate îndelungată, întocmai ca floare de anthurium ce rezistă mult timp.