Ne place să avem flori proaspete în casă, și acum, că vine primăvara, este momentul să scoatem vazele, să ne gândim la florile noastre preferate din această perioadă și să facem rost de câteva buchete, care să umple casa de prospețime și culoare!

Frumoasele noastre lalele

Dacă ar fi să alegem o floare care să reprezinte această perioadă, noi credem că cea mai potrivită ar fi laleaua, pentru că este o floare elegantă, subtilă, dar și foarte delicată. Este o floare prețioasă, dar care care nu este rezistentă, însă noi credem că acest lucru face parte din farmecul său.

Sunt mii de soiuri de lalele, cu o varietate mare de culori și nuanțe. Și toate au un aer impunător, dar delicat în același timp.

Nouă ne place să le așezăm în vaze simple din sticlă incoloră, care nu distrag atenția de la frumusețea lor naturală. 

Buchet cu lalele multicolore

Dar sunt și alte optiuni. Le putem combina cu alte flori și le putem așeza în sticluțe decorate manual sau de ce nu, în găletuțe sau stropitori... depinde de stilul casei, iar lalelele se potrivesc în orice ambient, modern sau clasic. E doar o chestiune de alegere a culorilor potrivite.

 lalele      lalele albe

În colţul cu zambile

După lalele, zambilele sunt pe locul al doilea în clasamentul nostru special. Sunt perfecte pentru a decora masa, un colț al unei camere, un hol sau chiar un raft în baie.

Le găsești în culori cum ar fi roz, mov sau alb. Le poti așeza ca și piesă centrală pe masă, pe o tavă sau într-un vas întins din sticla sau le poți așeza pe fiecare în câte o sticluță, pentru a crea diferite compoziții.

 zambile   zambile

zambile

Mireasmă de narcisă

Și cu narcise putem da un aer primăvăratic casei noastre. Le găsim în culorile galben și alb. Putem așeza în living o vază cu multe narcise sau putem așeza câteva fire în mai multe vaze și să le distribuim în toată casa. Va dăm un pont: narcisele galbene în vase albastre se potrivesc de minune!

narcise   narcise

narcise

Voi ce flori ați vrea să aveți în casă în această primăvară?