Lalele, lalele! Ai crede că sunt cele care te duc cel mai repede cu gândul la Olanda. Dar lalelele sunt de fapt pur iraniene, pur afgane și pur cazace.

Mereu aducând veselie, lalelele vin în nuanțe de roz, roșu, alb, galben, mov, portocaliu și verde sau cu petale multicolore, iar formele florilor sunt o sărbătoate pentru ochi. 

Symphony - Buchet de lalele multicolore

SIMBOLISM
Dacă ai fi dat cuiva o lalea în secolul al șaisprezecelea, ia-i fi dat o avere. La acea vreme floarea era incredibil de populară și s-a dezvoltat un comerț speculativ cu bulbi de lalele. Aproape ai fi putut cumpăra o casă în Amsterdam, cu un bulb de lalea, în acele zile.

Când dăruiești lalele cuiva, transmiți și un mesaj. Prin urmare, lalele roșii înseamnă dragoste pasională, iar cu lalele negre spui: "Te iubesc atât de mult încât voi sacrifica totul pentru tine". Așa că nu le oferi oricui.

Curcubeu de lalele multicolore

ORIGINE
Lalelele pot fi găsite în sălbăticie din nordul Africii până în sudul Europei și spre nord-vestul Chinei. Cea mai mare diversitate se regăsește în trei zone montane din Asia Centrală: Pamirs, Tian Shan și Hindu Kush. Cu ierni reci, izvoare lungi, cu nopți reci și o vară uscată, clima este ideală pentru lalele. Lalelele au nevoie de o noapte rece și de o iarnă rece pentru a putea crește, de aceea nu pot fi cultivate într-un climat cald.

Să ne bucurăm de ele cât mai înfloresc!

Dor de Frumos – Buchet din trandafiri si lisianthus