Boo! Se apropie Halloween-ul!

Inspirat de o sărbătoare antică, în ajunul căreia celții credeau că granița dintre lumea viilor și a celor morți dispare, și răspândit de tradiția nord-americană, Halloween-ul se sărbătorește în toate colțurile lumii. În trecut motivul pentru care oamenii se costumau și purtau măști după apusul soarelui era de teamă să nu fie recunoscuți de spiritele rele.

În spiritul acestei sărbători, noi vă prezentăm câteva plante care, probabil din același motiv, au înfățișări ciudate:

Planta liliac (Tacca chantrieri) – liliecii pot fi înfricoșători, iar florile care seamănă cu liliecii sunt și mai înfricoșătoare. Cu siguranță, este o floare cu o înfățisare extrem de neobișnuită, ciudată, dar și unică, fascinantă!

 planta asemanatoare liliacului

Foto: http://herselfshouseplants.com/bat-lily-tacca-chantrieri/


Gura-leului – odată ce florile se ofilesc seamănă cu niște cranii. Despre gura-leului se spunea că are puteri supranaturale, că apără de descantece și blesteme.

 gura-leului flori uscate

Foto: https://worldloveflowers.com/snapdragon-flower/

 

Ochii papușii (actaea pachypoda) – deși ceea ce vezi sunt fructele plantei, arată ca niște ochi ce cresc pe ramuri sângerii.  Și nu doar că arată bizar această plantă, este și otrăvitoare...

 planta ochii papusii

Foto: http://www.kuriositas.com/2013/09/the-dolls-eyes-plant-woods-have-eyes-too.html

 

Venus flytrap (Dionaea muscipula) – această plantă nu are o infățișare foarte ciudată, dar modul în care se hrănește este unul neobișnuit. Dacă aș fi muscă mi-ar fi frică... pentru că este o plantă carnivoră, care prinde și devorează insecte. Poate de aceea este o plantă de apartament apreciată.

 Venus flytrap

Foto: http://rebloggy.com/post/nature-plants-venus-fly-trap/99083677080

 

Dracula Vampira – Dracula s-a ascuns în munții din Ecuador, sub forma unei orhidee! Numele vine de la caracteristica stranie a celor doi pinteni lungi, care amintesc de colții lui Dracula din filmul inspirat din legendele din Transilvania.

 orhidee Dracula Vampira

Foto: https://www.orkideer.dk/galleries/Dansk%20Orchide%20Klubs%20Galleri/Dracula/index.html

Rafflesia arnoldii – este o plantă parazită, care se găsește în sud-estul Asiei. Nu are tulpini, frunze sau rădăcini, doar floare și este probabil cea mai mare din lume și foarte rară, pe cale de extincție. Poate să ajungă la o greutate de 10 kg și să aibă un diametru de 1 m. Pe cât este de mare si rară, pe atât este de dizgrațioasă, având un miros foarte neplăcut care are scopul de a atrage insectele polenizatoare.

 Rafflesia arnoldii

Foto: http://www.worldatlas.com/articles/rafflesia-arnoldii-the-largest-flower-on-earth.html

Happy Halloween!