Mai sunt doar câteva zile până pe 14 februarie, ziua îndrăgostiților, cea mai romantică zi din an, când dragostea plutește în aer, iar trandafirii ”plutesc” prin tot orașul. Dar ce spunem aici? Prin toată lumea, de fapt, căci știm că florile sunt cele mai populare cadouri de Sfântul Valentin, iar dintre toate florile, trandafirii sunt cei mai dăruiți.

Deși poți dărui și alte flori în afară de trandafiri, de Valentine’s Day, v-am povestiti aici, totuși aceștia rămân adevăratul simbol floral al dragostei. Așa că, dragă îndrăgostitule, astăzi te invităm în lumea trandafirilor. Îți vom arăta ce trandafiri să alegi, ce culori, câte flori trebuie să aibă buchetul, ce combinații cromatice poți face, pe scurt, ți-am pregătit un ghid complet despre alegerea buchetelor perfecte de trandafiri.

Nu mai încape îndoială, știe toată lumea că trandafirii roșii înseamnă iubire, dragoste aprinsă, pasiune, frumusețe, așa că poți alege cu încredere un buchet de trandafiri roșii dacă vrei să spui cuiva ”Te iubesc!”.

Buchet din 9 trandafiri rosii pentru Sfantul Valentin Buchet din 23 de trandafiri rosii pentru Sfantul Valentin

Dacă cu trandafirii roșii ne-am lămurit, ce facem cu celelalte culori. Să luăm trandafirii galbeni, spre exemplu. Atât de răspândită a devenit asocierea lor cu gelozia, încât încet încet au căpătat această semnificație. Însă, adevăratele mesaje pe care le transmiți cu un buchet de trandafiri galbeni sunt prietenie, bucurie, veselie, promisiunea unui nou început. E drept, trandafirii galbeni nu au o profundă semnificație romantică, însă nici toate relațiile nu sunt la fel. Spre exemplu, dacă a voastră a fost una mai năbădăioasă, în care v-ați certat și împăcat, ai putea să-i urezi ”Bun venit înapoi!” și să-i promiți un nou început, cu un buchet de trandafiri galbeni.

Buchet din 35 de trandafiri galbeni pentru Sfantul Valentin Buchet din 19 trandafiri galbeni pentru Sfantul Valentin

Mai departe, trandafirii roz. În sens general, înseamnă mulțumire, apreciere, admirație. Trandafirii de un roz închis sunt expresia gratitudinii, a recunoștinței, un mod de a mulțumi, cei roz deschis înseamnă admirație, apreciere, gingășie, drăgălășenie, simpatie. Dacă abia ai început o relație cu cineva sau ați avut doar câteva întâlniri, însă vrei să-i dăruiești ceva de Sfântul Valentin, un buchet de trandafiri roz deschis e alegerea potrivită.

 Buchet din 11 trandafiri roz pentru Sfantul Valentin Buchet din trandafiri roz si alstroemeria pentru Sfantul Valentin

Dorință, pasiune, entuziasm, fascinație, asta reprezintă trandafirii portocalii, deci sunt și ei foarte potriviți pentru a fi dăruiți de Ziua Îndrăgostiților. Dacă ai o relație sau o căsnicie îndelungată și simți aceeași pasiune și fascinație ca la început, așa îi poți transmite și jumătății tale acest lucru, dăruindu-i trandafiri portocalii.

Sau poate te-ai îndrăgostit la prima vedere. Ei, dacă așa stau lucrurile atunci trebuie să alegi și să dăruiești un buchet de trandafiri mov, de culoarea lavandei. Trandafirii albaștri nu se găsesc în natură în forma aceasta, ci sunt colorați artificial, purtând astfel semnificația misterului și a visurilor de neatins. Dacă trăiești o dragoste imposibilă, alege această variantă.

Trandafirii albi sunt marca inocenței, a sincerității, a purității. Dacă așa este dragostea ta pentru ea, un buchet de trandafiri albi va transmite mesajul perfect.

Totul simplu până aici, însă cum rămâne cu buchetele mixte. Buchetele din trandafiri galbeni și roșii simbolizează fericire și entuziasm, cele din trandafiri albi și roșii semnifică unitate și dragoste puternică, trandafirii roz și galben împreună sunt semnele bucuriei sincere și a gingășiei. Cu trandafiri portocalii și roșii transmiți cel mai puternic mesaj: dragoste pasională, plină de fascinație și dorință. În fine, un buchet multicolor semnifică un ansamblu de emoții și un mod de a-i transmite cuiva că-l placi cu adevărat.

Buchet din trandafiri colorati pentru Sfantul Valentin  Buchet din trandafiri albi si rosii pentru Ziua Indragostitilor

Acum că știi ce culori să alegi în funcție de ceea ce simți, mai ai un lucru de luat în calcul. Câți trandafiri dăruiești?

Un singur trandafir – dragoste la prima vedere; tu ești aleasa / alesul

2 trandafiri – dragoste reciprocă; suntem unul pentru celălalt

3 trandafiri – te iubesc (cadoul tradițional pentru aniversarea a trei luni de relație)

6 trandafiri – vreau să fiu al tău

9 trandafiri – împreună tot restul vieții

10 trandafiri – ești perfecțiunea întruchipată

12 trandafiri – fii a mea

13 trandafiri – admirator secret

15 trandafiri – îmi pare rău

20 de trandafiri – sunt sincer cu tine

21 de trandafiri – îți sunt devotat

24 de trandafiri – mă gândesc tot timpul la tine, 24 de ore din 24

25 de trandafiri – felicitări

33 de trandafiri – te iubesc din tot sufletul

40 de trandafiri – dragostea mea e adevărată

50 de trandafiri – dragoste fără margini, dragoste fără regrete

99 de trandafiri – te voi iubi până la sfârșitul vieții

100 de trandafiri – devotement total

101 trandafiri – ești singura

Cos cu 50 de trandafiri roz pentru Ziua Indragostitilor Buchet din 101 trandafiri rosii pentru Ziua Indragostitilor

 

Și cum florile nu sunt cadouri potrivite doar pentru femei, ci la fel de bine pot fi dăruite și bărbaților, iată ce mesaj poți transmite plecând de la un singur fir de trandafir, o alegere perfectă fie că destinatarul este o ea sau un el.

Un trandafir roșu – te iubesc

Un trandafir alb – sentimentele mele sunt sincere

Un trandafir galben – aduci bucurie în viața mea

Un trandafir roz – te plac, te simpatizez

Un trandafir portocaliu – te doresc, mă fascinezi

Un trandafir mov – mă încânți

Un trandafir albastru – ești un vis de neatins

Acum că știi tot ce trebuie să știi despre cum să alegi și să dăruiești trandafiri de Sfântul Valentin, caută buchetul perfect și transformă cea mai romantică zi din an într-o amintire de neuitat pentru amândoi.

Aaaa, mai că uitasem să-ți spunem. Dacă plănuiești o cină romantică sau vrei să creezi o atmosferă deosebită, nu uita să decorezi totul cu petale de trandafiri.

Resurse:

http://www.teleflora.com/floral-facts/what-does-number-of-roses-signify

http://www.theflowerexpert.com/content/aboutflowers/flowermeanings/rose-flower-meanings

http://www.roseforlove.com/the-meanings-of-the-numbers-of-roses-ezp-46

http://thelanguageofflowers.com/