Să nu crezi că luna ianuarie e doar o lună de iarnă în care, vorbea aceea, nici iarba nu crește. Surprinzător, ianuarie e destul de generoasă la capitolul flori. Un delicat buchet de mireasă, un cadou elegant pentru un prieten sau o cunoștință, un mic răsfăț pentru tine, florile lunii ianuarie sunt potrivite pentru orice ocazie. Astăzi îți oferim câteva sfaturi despre cum să le dăruiești, astfel încât să fie de fiecare dată alegerea perfectă.

Începem cu garoafele, considerate florile celor născuți în luna ianuarie, așa că dacă ai un sărbătorit în această lună, acestea sunt florile pe care să le dăruiești. Garoafele vin în diferite culori, fiecare cu semnificația ei, așa că ai destulă libertate în a alege buchetul potrivit de garoafe și a transmite un mesaj personalizat. Îți poți exprima admirația și dragostea dăruind garoafe roșii sau iubirea sinceră, pură și inocentă cu un buchet de garoafe albe. Dacă vrei să spui cuiva că nu-l vei uita niciodată, alege garoafele roz.

Florile lunii ianuarie  Florile lunii ianuarie

Alstroemeria, aparent o floare delicată, este de fapt foarte rezistentă chiar și în perioadele de iarnă. La fel ca garoafele, alstroemeria e disponibilă în diverse culori, alb, galben, roz, roșu, portocaliu, culoarea piersicii și culoarea lavandei, așadar nu îți va fi greu să găsești combinația potrivită într-un buchet cu această floare. Alstroemeria este simbolul prieteniei și a devotamentului, dar și al bogăției, prosperității și succesului, astfel e potrivită deopotrivă ca și cadou pentru un prieten, și într-un aranjament floral corporate pentru un partener de afaceri sau cineva cu care ai relații de business.

Florile lunii ianuarie Florile lunii ianuarie

Pe lista florilor lunii ianuarie includem și gerbera, o floare colorată și veselă, al cărui rol ornamental o face potrivită în aproape orice buchet, în combinație cu alte flori de sezon. Gerbera exprimă veselie, iar de vrei să faci ziua mai frumoasă și veselă cuiva din familie, ai găsit floarea perfectă.

Florile lunii ianuarie  Florile lunii ianuarie

Trandafirii sunt disponibili tot timpul anului, deci poți face o bucurie oricui vrei și luna aceasta. Aceste flori sunt atât de versatile încât poți crea cu ajutorul lor buchete și aranjamente florale potrivite pentru oricine și pentru orice moment.

Florile lunii ianuarie  Florile lunii ianuarie

Am lăsat la final ranunculus, o floare mai puțin cunoscută. La noi, e populară mai mult sub denumirea de Piciorul Cocoșului. Are o delicatețe aparte și aduce puțin cu eleganța trandafirului. O bifăm și pe aceasta pe lista florilor lunii ianuarie pe care le poți dărui oricui.

Florile lunii ianuarie