Florile sunt un remediu perfect pentru zilele mohorâte, decorurile gri, stările proaste de spirit, lipsa de energie sau de chef. Un buchet colorat sau un ghiveci verde sunt bune la casa omului, fiindcă înfrumusețează totul în jur, dar și purifică aerul din casă, ceea ce e benefic pentru sănătatea noastră. Astăzi, te ajutăm să alegi flori și plante pentru fiecare cameră, să te poți bucura de casă și de viață!

Dormitor

Este locul în care ai nevoie de câteva plante care au rol purificator și de relaxare. Sunt perfecte pentru a reduce aerul poluat, care se găsește din plin și în interior, pentru a combate mucegaiul și alte elemente chimice care provin din coloranții de mobilier. Te vor ajuta să dormi mai bine și să capeți acea vitalitate de care ai nevoie pentru activitățile tale zilnice.

Decorează-ți dormitorul cu lavandă, crinul păcii, crizanteme și gerbera. Lavanda este recunoscută pentru calitățile ei în a reduce nivelul de stres și a induce a unei stări de calm și liniște. Mirosul de lavandă te va ajuta să ai un somn mai profund și liniștit, arată studiile.

Flori pentru fiecare camera

Spathiphyllum sau Crinul Păcii este și o plantă foarte frumoasă, pe lângă faptul că ajută la purificarea aerului. Poate elimina toxine precum benzen și formaldehidă și crește umiditatea aerului cu 5%. Adio senzație de nas și gât uscat, adio bacterii care produc alergii. Și totul cu ajutorul unei plante micuțe.

Gerbera și crizantemele arată minunat în orice cameră. Sunt colorate și inevitabil îți induc o stare de energie și de vitalitate. Ce ți-e și cu puterea culorilor! În plus, eliberează mult oxigen noaptea și te vor să respiri mai ușor, ceea ce le face numai bune pentru dormitor.

Sufragerie

Ai libertatea să fii creativ în alegerea florilor pentru această încăpere. Cum însă sufrageria sau living-ul sunt, de regulă, cele mai mari încăperi din casă, ai ocazia perfectă să te joci cu aranjamentele florale de mari dimensiuni. Calele, crinii, floarea-soarelui, orhideele și alte flori cu tulpina lungă vor arăta minunat și vor da un aspect aerisit și, în același timp, o atmosferă caldă și primitoare sufrageriei tale. Ești gata să primești oaspeți acum!

Flori pentru fiecare camera

Aranjamentele florale pentru măsuța de cafea vor trebui să fie mai mici. Nu de alta, dar vei vrea să îți poți privi invitații în ochi sau să te uiți la televizor, nu? Buchețelele sau aranjamentele cu trandafiri, crini, garoafe, gerbera, tăiate scurt și completate cu puțină verdeață vor arăta superb.

Flori pentru fiecara camera

 

Bucătarie

Pentru bucătărie ai nevoie de flori care să inspire naturalețe. Folosește lalele colorate sau albe și așează-le răzleț într-o vază, astfel încât să pară proaspăt culese din grădină.

Și fiindcă ești în bucătărie, te poți folosi de câteva obiecte specifice pentru aranjamentele tale: ceainic, ceșcuțe, borcane, ibric, chiar și o solniță pe care nu o mai folosești. Decorează-le cu verdeață sau orice flori pe care le-ai putea găsi într-o grădină obișnuită: narcise, zambile, crizanteme, gerbera, hortensia, în funcție de sezon.

Flori pentru fiecara camera

Baie

Nu prea se obișnuiește să se decoreze baia cu flori și, sincer, nu știm de ce, fiindcă o vază cu flori sau un aranjament floral poate schimba total aspectul acestei camere, calitatea aerului și atmosfera.

Doar dacă nu ai o baie foarte mare și spațioasă, florile tăiate scurt și aranjate într-un vas mic sunt cele mai potrivite. Bujorii, minirosa, eustoma, ranunculus vor da băii tale acel aspect de cameră aranjată cu bun gust și atenție la detalii. Te poți juca cu acele culori care se potrivesc cu restul încăperii. Dacă vrei ceva mai parfumat, poți oricând să strecori câteva crenguțe de liliac. O splendoare!

Flori pentru fiecara camera