Dragobetele – ziua îndrăgostiților la români se sărbătorește pe 24 februarie, dupa 10 zile de la Valentine’s Day.

Tradiția spune că în ziua de Dragobete tinerii, îmbrăcați în haine de sărbătoare mergeau în pădure pentru a căuta flori de primăvară, apoi pe un deal de lângă sat făceau focul și stăteau de vorbă în jurul acestuia. La prânz, fetele fugeau spre sat, urmărite de băieții care erau îndrăgostiți de ele. Băiatul care era destul de rapid și prindea fata de care era îndrăgostit, trebuia să o sărute în fața tuturor, însă doar dacă și fetei îi placea de el. De aici și expresia Dragobetele sărută fetele.

Sărutul reprezenta logodna celor doi, iar Dragobetele era sărbătoarea ideală pentru a face cunoscută relația dintre doi îndragostiți.

Tradițiile de Dragobete diferă in funcție de fiecare zonă a țării, însă multe dintre acestea au fost uitate.

Deși începând cu anii 90, românii au preferat să celebreze ziua îndrăgostiților pe 14 februarie, în ultimul timp se preferă celebrarea sărbătorii tradiționale, în loc de cea comercială.

Haideți să nu uităm de sărbătoarea noastră tradițională a iubirii și să oferim flori persoanei iubite!! Nu ar trebui să uitam de cadourile adiționale, de exemplu: ciocolată sau vin!

Buchet din crizanteme si gerbera Buchet din gerbera si crizanteme

Cos cu eustoma, minirosa si gerberaAranjament cu flori roz si albe Buchet din trandafiri, garofite si crizantemeBuchet din trandafiri si lisianthus