După cum te-am obișnuit, la fiecare început de lună vorbim despre florile lunii și ce e mai potrivit să dăruiești. De data asta, nu vom vorbi doar despre florile lunii august, ci și ce să faci și să nu faci atunci când le dăruiești, dacă vrei ca totul să meargă ca la carte. Iată câteva sfaturi pentru ca momentul în care trimiți flori să fie notat cu 10+.

Ce să trimiți?

Începem cu cea mai importantă întrebare: ce flori alegem pentru cei pe care vrem să-i surprindem luna aceasta? Înainte să ne aruncăm direct către primul buchet pe care-l găsim în florăriile fizice sau online, trebuie să ne gândim la câteva aspecte care pot transforma întregul moment de la un simplu gest de a oferi flori la o experiență unică pentru cel sau cea care le primește.

Câteva criteria după care să alegi florile: relația cu persoana respectivă, preferințele sale, motivul pentru care le dăruiești, semnificația florilor și a culorilor, disponibilitatea florilor. Iar acestea nu sunt decât câteva, dar suficiente pentru a face o alegere potrivită.

Dacă vrei să trimiți un buchet pentru a transmite un mesaj de dragoste, trandafirii sunt mai mult decât perfecți în luna august. Sunt în plin sezon, așa că vor arăta superb în buchete simple sau în combinație cu alte flori. Știm că nimic nu exprimă mai bine dragostea și pasiunea decât roșul, dar dacă e vară și avem parte de culoare peste tot, atunci nu strică să alegi un buchet din trandafiri multicolori, precum surprinzătoarele noastre buchete Săgeata lui Cupidon și Roze, roze.

Buchet din trandafiri multicolori Buchet din trandafiri multicolori

 

Dacă trimiți flori din alte motive (precum o aniversare, pentru a mulțumi cuiva sau a ura însănătoșire grabnică), ți-am rezervat câteva buchete cu crizanteme, margarete, gerbera și crini. Sunt florile lunii august, pe care le-am combinat în câteva zeci de buchete, pentru orice persoană dragă și orice eveniment important.

Veste bună pentru cei care caută florile potrivite pentru sărbătoriții lunii august. Un buchet cu gladiole va rezolva problema. Care-i vestea bună? Gladiolele sunt flori mai masculine, cu tulpina groasă și lungă, ba chiar se spune că și-au luat numele de la gladiatori, așa că sunt potrivite nu doar pentru doamnele delicate care-și sărbătoresc ziua de naștere, ci și pentru domni. Încă o problemă rezolvată, dacă te gândeai ce cadou să oferi sărbătoriților de sex masculin. 

DOs!

Am mai spus asta, dar, indiferent de motivul pentru care trimiți flori, acestea trebuie întotdeauna însoțite de un bilețel cu un mesaj. Ce nu am mai spus este că mesajul trebuie să fie original. Versurile unor melodii sau mesajele copiate de pe internet nu vor avea un efect prea mare. Fiindcă știm însă că e greu să-ți găsești cuvintele uneori, te putem ajuta să ”completezi” buchetul de flori cu un mesaj care să transpună cu adevărat ceea ce simți.

Oferă spontan flori! Cu atât mai surprinzător și unic va fi gestul tău, dacă nu este ocazionat neapărat de un eveniment special. Doar îi iubești pe cei dragi în fiecare zi, nu doar de sărbători și de zilele lor de naștere, așa că de ce să nu le-o arăți, trimițându-le un buchet de flori special.

Încearcă ceva nou! Nu te rezuma doar la clasicul buchet de 3 trandafiri, ales pe fugă, în drum spre casă. Alege un buchet din flori mixte și trimite-i-l acasă, la serviciu sau unde crezi că se așteaptă mai puțin. Asta va demonstra că te-ai dat un pic peste cap pentru a face totul perfect.

 Buchet din flori mixte

DONT’s

Nu trimite plante sau buchete prea voluminoase la birou, din simplul motiv că îi va fi foarte greu să le ia acasă.

Nu trimite un buchet fără să te semnezi.

Alege florile potrivite și nu ce e mai ieftin sau la îndemână.