Și bărbații primesc flori. Nu ca un gest neobișnuit, nu doar cu ocazii speciale, nu doar când vrem să facem un cadou original, ci ca un gest de apreciere pe care putem să-l facem oricând. Zile de naștere, promovări, onomastică, încheierea unei afaceri sau o revedere, toate sunt prilejuri potrivite pentru a oferi flori bărbaților.

Contrar credinței populare în care florile sunt considerate cadouri destinate doar femeilor, doamnelor, domnișoarelor, mămicilor, bunicilor, nouă ne place să credem că și bărbații pot primi flori. Și așa și este, iar din experiență vă spunem că din ce în ce mai mulți domni primesc flori.

De ce ar trebui lăsat romantismul doar în seama bărbaților, când și femeile pot dărui un trandafir roșu prin care să spună ”Te iubesc!”? (Un mic sfat: dacă vreți să-i spuneți unui bărbat că e un bun amant, dăruiți-i o lalea roșie) De ce să nu oferi un aranjament floral unui partener de afaceri bărbat? De ce să nu oferi o floare în ghiveci unui bărbat care tocmai s-a mutat în casă nouă? Amintiți-vă toate momentele în care v-ați gândit și răsgândit ce cadou să luați pentru un bărbat! Cât de ușor ar fi fost dacă alegeați flori?

Acum că știm că avem destule motive și prilejuri de a dărui flori domnilor, ne întrebăm și cum se oferă flori bărbaților. Ca în orice situație, există și aici reguli, haideți să le spunem indicații, despre ce flori, ce culori, ce accesorii trebuie să alegem atunci când dăruim un buchet unui bărbat.

Sunt agreate florile mai ”masculine”, cu tulpina mai groasă și cu forma mai mare, precum crinii, irișii, gladiolele, gerbera sau anthurium, hypericum, hortensia. Spre deosebire de buchetele dăruite femeilor, cele pentru bărbați ar trebui să fie ”mai cuminți” din punct de vedere cromatic. 2 - 3 culori sunt suficiente (combinații de roșu, galben, albastru, violet, portocaliu), la fel și buchetele și aranjamentele într-o singură culoare sau cu un pic de verdeață. Ca indicație generală, trebuie să țineți cont de vârsta, statutul, relația pe care o aveți cu destinatarul florilor și, bineînțeles, de ocazie.

Dacă sunteți curioși ce buchete de flori ați putea dărui unui bărbat, aruncați o privire în colecția Roflora - Pentru El! Așteptăm să ne împărtășiți și experiențele voastre. Ați dăruit vreodată flori unui bărbat?

 Sursă foto