Crezi că e o alegere simplă? Nici vorbă! Dacă știi care sunt florile preferate ale mamei și soacrei tale, atunci ai mare noroc. Dacă nu, ei bine, o să cam ai de furcă în alegerea florilor potrivite. Sau citești acest articol și găsești recomandările specialiștilor despre ce flori să dăruiești părinților și socrilor.

După cum spuneam, alegerea nu e deloc una simplă. Nu poți doar să iei orice buchet găsești, crede-ne, își vor da seama. În plus, mai sunt tații și socrii. Și bărbații primesc flori, de ce nu? Nu orice flori, bineînțeles. Atunci, hai să vedem ce alegeri ar fi potrivite!

Indiferent cât de apropiată sau nu e relația cu mama sau mama-soacră, ceva tot știi despre ea. Are mult timp liber sau nu prea, e activă sau mai sedentară, sensibilă sau mai puțin sensibilă, e sofisticată sau iubește simplitatea, în linii mari, ce o caracterizează mai bine. Acesta e un bun punct de plecare. De exemplu, dacă e foarte ocupată, nu-i vei lua o plantă care necesită multă îngrijire, căci e clar că nu va avea timp de ea. În schimb, poți alege o plantă care crește aproape singură, precum Crinul Păcii, sau un buchet de flori rezistente. La fel, dacă știi că e o persoană simplă, vei alege un buchet în culori complementare, fără accesorii și ambalaje sofisticate.

Un alt criteriu după care poți alege florile este semnificația lor. Câteva alegeri bune sunt:

-          azaleea, simbolul chinezesc al feminității și un mod de a spune: ai grijă de tine pentru mine;

-          garoafe albe – flori potrivite pentru a ura succes unei femei;

-          crizanteme – veselie;

-          iriși – înțelepciune și un mod de a-ți transmite complimentele;

-          crini galbeni / portocalii – simbolul chinezesc al mamei

Întotdeauna mai este și varianta florilor de sezon. Lalelele, zambilele sunt o splendoare primăvara, iar hortensia, freziile și irișii sunt minunate toamna.

Ce ne facem însă cu tații și socrii? Ne-am gândit deja la asta și am creat categoria flori pentru el. Tu trebuie doar să alegi!

Acum nu îți rămâne decât să-ți bucuri părinții și socrii cu florile potrivite!