Hortensia este o plantă cu flori foarte frumoase, în formă de buchet, și colorate: roz, violet, alb, roșu, albastru. Florile își capătă culoarea în funcție de aciditatea solului și de vârsta lor. Cele mai „tinere” sunt albe, iar treptat ajung să fie albastre sau roz, culminând cu nuanțe mai puternice de roșu. Hortensiile sunt rezistente și înfloresc din mai până în septembrie, așadar le regăsim în buchete în mai multe sezoane. Cu astfel de ”calități”, avem toate motivele să optăm pentru buchete care să aibă în componență hortensia.

Dacă vreți să mulțumiți cuiva pentru înțelegere sau să vă arătați recunoștința, atunci cu siguranță trebuie să oferiți un buchet cu hortensii, fiindcă în limbajul florilor, hortensia este cel mai adesea asociată cu recunoștința și sinceritatea.

Și fiindcă vă spuneam că nu tuturor florilor le merge bine împreună,  iată și care sunt florile care pot fi asociate cu hortensia în buchete.

Trandafiri și hortensia

Atunci când doriți ceva clasic și elegant, care să atingă latura sensibilă într-un mod subtil, un buchet de trandafiri și hortensii va fi mesagerul perfect. Mai puteți strecura pe lângă și minirosa, alstroemeria sau verdeață pentru un efect garantat.

hortensia roz

Crini și hortensia

Eleganța regală a crinilor și frumusețea simplă și rafinată a hortensiei vor construi un buchet complet ce poate fi dăruit unui partener de afaceri, colaborator sau unei persoane apropiate deopotrivă.

hortensia crini

Orhidee și hortensia

Un buchet exotic și colorat, de un rafinament ușor sofisticat ce va fi pe placul oricărei doamne sau oricărui domn, indiferent de ocazie.

hortensia orhidee

Care este combinația voastră preferată și ce buchet ați alege să dăruiți?