O azalee în ghiveci este o metodă minunată de a ne colora casa și atmosfera în perioada iernii. Dat fiind că înflorește și iarna și are acele flori frumoase și plăcute care încântă privirile, azaleea este o plantă populară în preajma sezonului de iarnă.

Atenție, însă, căci deși nu este foarte pretențioasă și greu de îngrijit, va trebui totuși să-i acorzi un pic de extra atenție dacă vrei o plantă sănătoasă, înflorită și frumoasă. Așa că am pregătit câteva sfaturi de îngrijire a azaleei de ghiveci care îți vor fi de folos.

Azaleea este o plantă rezistentă și, în general, se adaptează ușor la factorii de mediu, cu singura condiție să nu fie supusă șocului cauzat de schimbarea bruscă a mediului. Astfel, primul lucru la care trebuie să fii atent dacă abia ai cumpărat o azalee este să îi oferi condiții similare cu cele din florărie. Nu o expune brusc la lumină sau temperaturi mari, ci obișnuiește-o treptat.

Această plantă iubește atât lumina, cât și căldura și se va dezvolta foarte bine la temperaturi de 20 – 25 de grade celsius și într-un loc unde primește lumină din belșug. Cu toate acestea, e bine să nu fie expusă la lumina directă a soarelui, iar dacă temperatura depășește 25 de grade celsius, să fie poziționată într-un loc umbros. Pe timp de noapte, temperatura poate scădea și până la 17 grade celsius.

Azalee in ghiveci

Udarea este unul din cele mai importante procese, nu doar pentru azalee, ci pentru toate florile. În cazul acestei plante, este bine ca udarea să fie constantă și frecventă, pentru ca floarea să beneficieze de un pământ umed. Apa trebuie să fie necalcaroasă, ideal ar fi să fie udată cu apă de ploaie. În perioada de înflorire, trebuie să fie udată din abudență. În plus, pentru a menține umiditatea, este recomandată stropirea frunzelor cu un pulverizator, având grijă să nu stropești și florile.

Ghiveciul în care este plantată azalee trebuie să fie de dimensiuni medii și ar trebui schimbat odată la un an sau doi, în funcție de cât de repede se dezvoltă floarea. Cel mai bun tip de pământ pentru azalee este cel acid.

Acum că știi care sunt sfaturile de bază pentru îngrijirea corectă a azaleei, îți dorim să ai parte de o plantă sănătoasă, care să te răsplătească cu flori frumoase.