Venim cu vești bune pentru iubitorii naturii. Te vei bucura să afli că am descoperit 10 plante și flori care cresc și fără lumina soarelui. E de bine, e de bine. Fie că îți făceai griji din cauza schimbărilor bruște de temperatură, fie că ai un loc în casă unde nu prea ajunge lumina directă a soarelui, dar ai vrea să-l decorezi cu o plantă, această listă te va inspira, cu siguranță.

 1. Crinul Păcii – o plantă care fură privirile și este foarte ușor de îngrijit. Nu are nevoie nici de lumină directă de la soare, și nici de udare frecventă. Atunci când își lasă frunzele să cadă e semnul că trebuie udată.  Crinul Pacii
 2. Planta-paianjen – este cunoscută pentru proprietățile ei în purificarea aerului din casă, ba chiar a fost inclusă în nomenclatorul NASA datorită capacității sale de a curăța aerul de diverși poluanți din casă, cum sunt cei folosiți pentru colorarea mobilierului. Nu are nevoie de lumina directă a soarelui, așa că poți să o ții în casă oricând.
 3. Iedera – o altă plantă ușor de îngrijit, care nu are nevoie de lumină. E, de asemenea, foarte eficientă în combatarea monoxidului de carbon din aer.
 4. Cos cu iedera
 5. Feriga sabie – e o plantă atât de flexibilă, încât e foarte ușor de integrat fie în interior, în ghivece, fie afară, în jgheaburi, terase sau balcoane.
 6. Philodendron – o plantă exotică, provine din Mexic, care va face orice încăpere să arate mai stilată.
 7. Limba soacrei – originară din Africa și Asia, limba soacrei are un aspect original. Cu frunzele alungite, creează impresia de spațiu și deschidere.
 8. Bromelia – e un fel de pasăre phoenix a plantelor, întrucât are capacitatea de a crește de la sine, înlocuind planta moartă. Pe deasupra, e și foarte frumoasă.

 

 1. Bromelia
 
 1. Dracaena – o plantă ușor de îngrijit, care purifică aerul din casă.
 2. Palmierul Parlor – pare greu de crezut, dar această specie de palmier chiar nu are nevoie de lumină direct de la soare. Se dezvoltă și în locurile umbroase, iar, în interior, e de folos, fiindcă purifică aerul.
 3. Lăcrămioarele – le știm cu toții. Mirosul lor plăcut ne încântă simțurile în fiecare primăvară și vară. Acum că știi că nu au nevoie de lumină directă de la soare, ai un motiv în plus să le plantezi în grădină.
 
 1. Lăcrămioare