Până acum am tot vorbit despre semnificația florilor, ce și cum se dăruiește în funcție de eveniment, moment, relația cu celălalt și semnificația numărului de flori dintr-un buchet, însă lucrurile merg și mai departe de atât. A oferi acel buchet perfect, fără de cusur, acel buchet de flori care să trezească toate simțurile, e într-adevăr o artă în care fiecare detaliu contează, căci toate elementele trebuie să se îmbine armonios între ele. Astfel că, în tot acest proces creativ, căci în asta constă crearea buchetului perfect, nu este deloc de neglijat combinația cromatică ce se va regăsi în produsul final.

Fiecărei semnificații a unei flori i se adaugă și cea a culorii, iar a dărui flori devine astfel un mod profund de exprimare și nu doar un gest simbolic pe care-l facem din când în când. Așa că, ce spuneți dacă azi ne aventurăm într-o altă lecție de vorbit în limbajul florilor?

Probabil că nu sunteți total străini de semnificația culorilor și cunoașteți principalele asocieri, precum roșu - dragoste, galben - prietenie, verde - sănătate, alb - puritate și inocență. La prima vedere pare simplu, nu? Țineți-vă bine, însă, că de-acum începe provocarea, căci aceeași culoare poate avea mult mai multe semnificații pe care trebuie să le cunoaștem, doar vorbim de buchetul perfect, nu?

Roșu, care credem noi că-i despre iubire mai mereu, nu transmite doar dorința și pasiunea, ci mai înseamnă și încredere, curaj, putere și vitalitate.

Galbenul nu-i doar despre prietenie, ci și despre noi începuturi și bucurie, portocaliul simbolizează căldură, entuziasm și energie, iar verdele înseamnă și optimism și noroc.

Florile în culoarea lavandei reprezintă eleganța, grația, feminitatea și caracterul prețios, iar cele de un mov mai închis transmit mândrie, mister, succes, roialitate.

Rozul e marca tinereții, bucuriei, frumuseții și aprecierii, dar atenție la nuanțe, căci dacă rozul deschis înseamnă celebrare, sărbătorire, o floare de un roz mai închis e o modalitate de a transmite mulțumiri.

Ce poate exprima mai bine frumusețea, simplitudinea și eleganța dacă nu un buchet de flori albe? Asta le face potrivite în combinație cu orice alt tip de floare.

Așa că, nu uitați, data viitoare când alegeți un buchet de flori, amintiți-vă și de semnificațiile culorilor. Orice cadou e mai frumos când transmite un mesaj personal.