Luminează ziua oamenilor dragi cu un buchet de crizanteme!

Trendurile vin și pleacă, dar dacă vrei să oferi un cadou floral de neuitat bazează-te în aceasta perioadă pe crizanteme. Versatile, rezistente, cu o gamă foarte mare de culori și forme, crizantemele te ajută la orice eveniment din această toamnă.

Origini - Deși crizantema a înflorit târziu pe tărâmurile occidentale, în Europa ajungând abia în secolul 17, frumusețea acestei flori a trecut testul timpului. Crizantema a fost cultivată prima oară în China, în secolul 15.

Te gândesti vreodată ce semnificație au florile pe care le cumperi sau le dăruiesti?
 În general crizantema simbolizează fericire, fidelitate, sinceritate și prietenie. În Asia semnifică sănătate și fericire, în Japonia crizantema este simbolul lor național, iar crizantema galbenă reprezintă soarele, în Franța și Germania crizantema albă simbolizează adevărul și în Olanda crizantema este asociată lunilor de toamnă fiind dăruită celor care iși sărbătoresc ziua de naștere în această perioadă.

 buchet din crizanteme

De la florile simple, pline de farmec, până la globurile voluminoase din petale, pline de culoare, crizantemele vin în diverse forme, pentru a satisfice gusturile fiecăruia.

 Buchet din crizanteme si aster

Crizantema nu numai că este o floare frumoasă, dar se spune că simbolizează sănătatea și fericirea, fiind cadoul ideal. Este ușor de combinat cu alte flori, cum ar fi trandafirii și anthurium, pentru a crea buchete vesele sau extravagante. Surprinde în mod plăcut, cu un buchet de sezon spectaculos, în nuanțe de auriu, vișiniu și alte nuanțe de roșu, care evocă peisajul arzător al toamnei.

 Buchet din crizanteme

Cos cu alstroemeria, garoafe si crizanteme

Umpleți casa de prospețime și frumusețe autumnală, alegând unul din buchetele noastre.

 

Surse: https://www.flowercouncil.co.uk/