Hai să începem acest articol cu un moment de reculegere pentru toate plantele pe care le-am pierdut anul trecut...
Multumim!
Dacă încerci să-ți decorezi casa cu florile și plantele preferate pentru a crea un loc în care să îţi regăseşti liniştea, unde să te încarci cu energie pozitivă și în care să te simți cu adevărat acasă, dar nu-ți prea iese, pentru că nu mai înfloresc, cresc foarte greu sau se usucă în câteva luni, avem câteva sfaturi simple, care te vor ajuta să ai o mai bună grijă de plante.


1. Ai grija să nu le uzi prea mult sau prea puțin, prea des sau prea rar
Cantitatea necesară de apă diferă foarte mult la fiecare tip de plantă în parte. 
Recunoaștem că este o provocare să ne dăm seama de câtă apă are nevoie fiecare plantă. Trebuie doar să le obserăm mai atent.
Dacă vârfurile frunzelor devin maro, dacă la baza tulpinile sunt moi, dacă au frunze galbene care cad, sunt udate în exces.
Dacă frunzele încep să se răsucească la margini, dacă marginile sunt maro și uscate, dacă frunzele de la bază arată mai rău decat celelalte, plantele au nevoie de mai multă apă. Un mic secret: folosește apă călduță, deoarece va fi absorbită de sol mai ușor.

planta in ghiveci


2. Ai grijă să fie așezate în lumina potrivită
Alege plantele adecvate pentru lumina din locuința ta, căci dacă nu au lumina potrivită, va fi aproape imposibil să supraviețuiască. 
în funcție de tip, plantele pot avea nevoie de lumina directă a soarelui (ex: aloe, suculente, palmieri), de semiumbră (ex: feriga, monstera, begonia, violetele, phalaenopsis) sau care preferă lumina slabă și nu trebuie să stea deloc în lumina directă a soarelui (ex: spathiphyllum, dracena, planta păianjen).

orhidee phalaenopsis alba


3. Foloseste tipul de sol potrivit
Majoritatea plantelor ar trebui să crească într-un sol ușor, pufos, care să aibă capacitatea de a reține apa în mod corespunzător. Este indicat ca atunci când ai o plantă nouă, să îi schimbi pământul și ghiveciul, deoarece s-ar putea să nu fie potrivite pentru plantă.
În cazul orhideelor este nevoie de un substrat care sî conțină scoarță de copac, iar pentru cactuși și suculente este nevoie de un substrat care să conțină cam 50% nisip, pentru un drenaj potrivit.

cactus in ghiveci


Ține cont de aceste sfaturi și vei avea grădina ta interioară!
Citește și: 10 plante greu de ucis