Fiecare anotimp are farmecul lui atunci când vine vorba de plante și flori care să însuflețească atmosfera din jur. Iarna nu face nici ea notă discordantă, căci în acest sezon avem parte de plante în ghiveci care înfloresc și ne cuceresc cu frumusețea lor.

Prima pe listă, ai ghicit, este Poinsettia sau Steaua Crăciunului, o plantă perenă ce înflorește iarna. Mai ales în preajma Crăciunului, este nelipsită din case și emană o energie specifică sărbătorilor de iarnă care îmbogățește și animă atmosfera de bucurie caracteristică perioadei.

Cyclamen – o plantă cu flori frumoase, ce înflorește din toamnă până în primăvară, așa că sezonul de iarnă o prinde în plină înflorire. Un coș cu cyclamen și poinsettia chiar poate fi un cadou special de sărbători.

Cos cu Poinsettia si Cyclamen

Azaleea, cu florile ei frumoase și colorate, este preferata tuturor, ceea ce o face atât de populară printre plantele în ghiveci decorative. Mai adăugăm la asta și faptul că este o plantă care înflorește iarna și am găsit planta perfectă pentru apartament.  

Kalanchoe – un alt deliciu vizual din sezonul de iarnă. Această plantă cu flori micuțe înflorește tot timpul anului și se integrează perfect cu celelalte flori în buchete de o frumusețe simplă, naturală și surprinzătoare.

Kalanchoe in ghiveci

Violeta africană este și ea o plantă care înflorește tot timpul anului, chiar și iarna, și care surprinde prin frumusețea ei și diversitatea cromatică. În ciuda numelui, violeta nu este doar de culoarea violet, ci are și flori albe, roz și albastre.