Hortensia, această floare sferică minunată este disponibilă pe tot parcursul anului și oferă culori potrivite fiecărui sezon: roz, mov, albe sau albastre pentru prima parte a anului și verzi, roșii sau în nuanțe cărămizii, perfecte pentru toamnă și iarnă. Diametrul florii poate avea chiar și 25 de centrimetri, deci aceste mingi de petale pot fi alegerea excelentă pentru decorarea interioarelor.

Totul ține de vază
Hortensia nu doar că este o floarea frumoasă, ea simbolizează frumusețea. De aceea merită o vază specială, pe care o poți crea, dacă ai la indemână câteva lucruri:

- un bol pentru pești;
- hortensie;
- spray pentru vopsit;
- bandă adezivă;
- mănuși.

Vopsește bolul folosindu-te de diverse trucuri. Lipește pe bol, înainte de vopsire, benzi adezive creând dungi sau alte diverse forme geometrice. Lasă bolul să se usuce și dezlipește benzile adezive, apoi pune în el apă și hortensia.

bol pentru hortensie

Hortensiile luxuriante pot însufleți și o vază veche. Combină 2 hortensii de culori diferite și vei observa ce impact pot crea. Adaugă alte câteva tipuri de flori pentru a completa aranjamentul. Sau in loc de vază ce zici dacă tai tulpina hortensiei mai scurtă și umpli cu floarea o cească mare de ceai? Va atrage cu sigurantă atenția musafirilor.

o ceasca de hortensia 

Buchete de mireasă

Forma sa rotundă, bogată, poate da volum unui buchet de mireasă și grație, pentru că și aceasta este una din semnificațiile acestei flori. Alege un buchet cu hortensie albastră și va arăta superb lângă rochia albă sau un buchet cu hortensii în mai multe culori.

Buchet din hortensii si trandafiri Buchet din hortensii

Semnificații

Hortensia simbolizează abundență, datorită numărului generos de flori și al formei sale rotunde. Culorile hortensiei pot simboliza armonie, dragoste și pace. De aceea este potrivită în realizarea buchetelor pentru zile de naștere, buchete pentru mirese sau buchete funerare.

Pentru a rezista cât mai mult în aranjamente, taie tulpina hortensiei oblic, pentru a mări suprafața prin care absoarbe apa și pulverizează apă peste floare sau ține tulpina florii în apă foarte rece cel puțin o oră înainte de a face aranjamentul. Dacă sunt așezate în vază sau alte vase cu apă, rupe frunzele care ajung în apă. Rupe zilnic și frunzele care se ofilesc.

Armonios combinate cu flori care au aceeași textură, formă sau culoare, pot da cele mai spectaculoase rezultate.

 

Surse: https://www.funnyhowflowersdothat.co.uk