Estetica unei nunți în plină toamnă e cu adevărat specială. Peisajul natural atât de colorat devine un decor minunat care va completa perfect cadrul de desfășuarare al nunții. Și mai importantă  este paleta largă de opțiuni pe care o ai în materie de flori.

Fie că e vorba de alegerea buchetului de mireasă sau a florilor pentru mese și decor, posibilitățile sunt foarte foarte numeroase.

Fără doar și poate, avantajul unei nunți în toamnă este gama diversă de culori, atât de calde și armonioase. De la numeroasele nuanțe de galben și portocaliu, la cele mai delicate de roz și intense de roșu, buchetul de mireasă poate fi pata de culoare care dă strălucire și farmec ținutei. Pe lângă acestea, tonalitățile de mov, verde, auriu completează decorul atât de natural și armonios.

Iar toamna e destul de generoasă și cu cele care își doresc un buchet mai puțin clasic. Dacă florile uzuale nu îți fac cu ochiul, ai posibilitatea să alegi un buchet pe bază de verdeață luxuriantă în combinație cu crizanteme verzi și hypericum, păstrând aceeași tonalitate naturală și același aer de prospețime.

Spre deosebire de nunțile din primăvară și vară, în care buchetele tip cascadă sunt foarte populare, buchetele din acest sezon sunt rotunde, de dimensiuni reduse. Se pare că nunțile în toamnă sunt caracterizate de eleganță pe toate planurile.

 

Buchet de mireasa cu trandafiri si hypericum

Chiar dacă în ziua de azi poți găsi în orice moment florile preferate, mai exotice sau obișnuite, florile de sezon sunt întotdeauna cea mai la îndemână și potrivită variantă. Pe de o parte sunt mai accesibile ca preț, iar pe de altă parte păstrează atmosfera și specificitatea anotimpului.

Cum cele mai multe nunți de toamnă au loc în septembrie și octombrie, florile din aceste luni sunt și cele mai potrivite. Alstroemeria, gerbera, trandafiri, frezii, floarea-soarelui și calele îți oferă destule opțiuni pentru un buchet de mireasă superb.

Și nu doar pentru buchetul miresei, ci și pentru diferitele aranjamente și elemente florale decorative, pentru care florile de toamnă sunt cea mai bună opțiune raportată și la bugetul de nuntă. Iar pentru aceste aranjamente, te poți folosi și de alte elemente de toamnă, precum frunze și fructe de sezon.

Cu astfel de ”daruri florale” pe care le oferă toamna, nunțile din acest sezon vor fi pline de culoare, atmosferă veselă și flori superbe. La nunți înainte!