Unul dintre motivele pentru care primăvara e un anotimp atât de frumos este faptul că ne oferă atât de multă diversitate. Cât cuprinzi cu ochii, vezi flori de primăvară colorate și parfumate, copaci înfloriți, verdeață. Ce mai, e cea mai frumoasă trezire la viață!

Pentru toții iubitorii acestui anotimp și a bogățiilor sale, am pregătit un ghid complet despre florile de primăvară. Care sunt acestea, ce să alegeți pentru buchetele pe care le dăruiți sau pentru casă, ce flori puteți planta în grădină sunt doar câteva întrebări la care vom răspunde.

Care sunt florile de primăvară?

Începem cu începutul. Înainte să dăruim, înainte să ne decorăm casa, înainte să plantăm trebuie să știm și care sunt cele mai populare flori de primăvară. De pe lista asta nu pot să lipsească lalelele, freziile, crinii, zambilele, hortensiile, irișii, narcisele, bujorii. Iar acestea sunt doar cele mai populare. Primăvara e și anotimpul în care apar anemonele, panseluțele, violetele, daliile, gardeniile, liliacul, ranunculus, lăcrămioarele, dar și o serie de flori mai puțin tradiționale, precum wax flower. De asemenea, trandafirii și orhideele sunt disponibili primăvara, ca și în celelalte perioade ale anului.

Buchet din lalele albse si lalele rosii Buchet din lalele, trandafiri, alstroemeria, gerbera

Flori de primăvară în funcție de lună

Vă povesteam acum ceva vreme că puteți oferi flori în funcție de luna nașterii. Dacă e primăvară, atunci puteți dărui narcise în luna martie, margarete în luna aprilie și crin în luna mai.

În plus, în luna martie se găsesc din plin frezii, crizanteme, lalele, zambile, hortensii și iriși.

Dacă e aprilie, atunci bujorii, alstroemeria, lalelele și ranunculus sunt cele mai potrivite alegeri.

În mai, avem la dispoziție crinii, alstroemeria, bujorii, trandafirii și freziile.

Buchet din flori mixte Buchet din flori de primavara

Flori de primăvară în grădină

Primăvara, grădinile cu flori sunt de o frumusețe aparte, caracterizată în special de explozia de culoare. Zambilele, bujorii, lalele, freziile care înfloresc primăvara în grădini nu ne încântă doar prin frumusețe, ci și prin parfumul lor puternic și plăcut.

Dacă plănuiți să vă extindeți grădina, trebuie să știți că primăvara se plantează violetele și panseluțele, crizantemele, irișii, crinii, dalia și anemonele.

 

Flori de primăvară în buchete

Cu atâtea opțiuni, e imposibil să nu găsești un buchet de flori de primăvara absolut fermecător. Aproape orice combinație e posibilă, atât dacă vorbim despre buchete create exclusiv din flori de sezon, cât și de buchete cu flori mixte.

Florile de primăvară, cu aerul lor fresh și natural, sunt populare și în buchetele de mireasă.

Voi ce flori de primăvară preferați?