Valentine’s Day a trecut, însă nu și starea de iubire. Până și razele soarelui parcă strălucesc mai tare, zâmbetele sunt mai largi, strângerile de mână mai puternice, iar ochii tuturor mai plini de dragoste.

Despre ce este acest articol, de fapt? Despre iubire, trăită, simțită și arătată, dar și despre lecții învățate din experiențele frumoase. Pe noi, ultima experiență, adică împărțitul dragostei sub formă de flori frumoase, ne-a adus multă bucurie și încă ceva. Bănuiam noi ce bănuiam, știam noi ce știam, dar acum chiar ne-am convins: florile sunt ingredientul principal în rețeta dragostei. Și ce zi mai potrivită să ne convingem de asta dacă nu chiar ziua îndrăgostiților?

Să vă spunem de ce credem asta. Dragostea e atât de complexă, înseamnă sentimente puternice, trăiri unice, gânduri frumoase și, desigur, gesturi pe măsură. Însă, vedeți voi, toate acestea se găsesc în noi, vin din interior, însă mai trebuie și exteriorizate uneori, iar pentru acele momente, avem florile pentru a ne exprima dragostea.

Nu au apărut florile chiar din iubire? Din iubirea naturii, din iubirea lui Dumnezeu față de oameni, cărora le-a dăruit ceva atât de frumos, și din iubirea oamenilor față de viață. Da, e clar, florile sunt la fel de naturale ca și dragostea. Apar, cresc și înfloresc de nicăieri, prinzând rădăcini adânci, întocmai ca iubirea, care nu știm cum ne cuprinde și apoi nu ne mai lasă.

De aceea, mare bucurie am avut atunci când am aflat că florile sunt cele mai populare cadouri de Ziua Îndrăgostiților, nu doar la noi, ci peste tot în lume. Așadar, oricât de simplă sau complicată e propria voastră rețetă a dragostei, oricât de multe sau puține ingrediente ar avea, unul sigur nu trebuie să lipsească, florile. Dăruiți-le din dragoste și cu dragoste!