Dacă citești acest articol, cel mai probabil iubești foarte mult florile, așa că nu te vei da în lături de la următoarea propunere: învață să creezi ghivece colorate în care să plantezi mai multe tipuri de plante și flori! Motivele sunt numeroase: creezi un decor original pentru încăperile din casa ta sau pentru grădină, aduci un plus de culoare care să îți anime stare de spirit, faci mult mai plăcută atmosfera din jur și lista poate continua.

Soluția unui ghiveci cu mai multe plante și flori este foarte la îndemână. Nu este foarte greu să găsești plante care să supraviețuiască bine împreună, iar dacă nu ai foarte mult spațiu e o variantă perfectă. Ai varietate cromatică și ambientală într-un singur ghiveci.

Secretul este să faci combinația potrivită de flori și plante, adică să le găsești pe acelea care au nevoie de condiții similare: apă, lumină, căldură, tip de sol. Astfel, sunt îndeplinite toate premisele unui cos cu flori minunat și rezistent.

Ghivecele multicolore vor fi cu siguranță un răsfăț al privirii. O primă opțiune este să plantezi într-un ghiveci aceleași flori, dar de culori diferite. Creativitatea e limita, astfel că poți să optezi pentru un ghiveci foarte divers colorat sau poți să distribui grupat florile în funcție de culoare.

Iată ce ghiveci multicolor simplu, elegant și atractiv poți crea cu orhidee phalaenopsis în 3 culori: galben, alb și violet.

Ghiveci cu orhidee multicolore

Alte sugestii pentru un ghiveci multicolor din aceleași flori sunt crizantemele, petuniile, zinnia sau kalanchoe.

Dacă nu vrei să te oprești aici, poți crea un ghiveci din plante și flori diferite. Alege plante cu flori, astfel încât să redai aspectul natural prin verdele frunzelor, dar și să creezi o atmosferă plăcută prin petele de culoare ale florilor. Kalanchoe este o plantă superbă care abundă de verde proaspăt natural și culori subtile, dar care își fac simțită prezența. Combinațiile de alb cu galben și galben cu roșu creează un contrast relaxant.

Kalanchoe alba si galbena   Kalanchoe galbena si rosie

Iar pentru un curcubeu floral direct la tine în casă, recomandăm un mix de flori și culori puternice, precum un coș cu violete africane, kalanchoe și begonia sau violete africane, împreună cu kalanchoe roz, primula și cyclamen roz.

Cos cu flori multicolore   Cos multicolor cu plante de apartament

Ghivecele cu mai multe tipuri de plante și flori sunt sursa perfectă de energie în zilele de toamnă mohorâte, în care soarele nu prea-și mai face apariția.