Ghid de îngrijire a orhideei Phalaenopsis
Orhideele au o reputație de flori pretențioase, care sunt foarte greu de îngrijit, ceea ce îi descurajează pe mulți iubitori de flori să se aventureze în a-și cumpăra o orhidee în ghiveci. Totuși, nu e o misiune atât de imposibilă și chiar merită să încerci să crești o orhidee.
Aceste sfaturi pentru îngrijirea corespunzătoare a orhideei vor fi utile tuturor celor care vor să crească orhidei frumoase, sănătoase și rezistente.
Orhideea Phalaenopsis este un tip de orhidee foarte popular și ceva mai puțin pretențioasă decât celelalte. Asta și faptul că are un aspect colorat, frumos și estetic sunt motive suficiente să cumperi una pentru casa ta.
Orhideea Phalaenopsis are nevoie de lumină medie, udare odată la 10 – 14 zile, fertilizare moderată.
Pe timp de vară, când zilele sunt mai lungi, va avea nevoie de udare la intervale mai dese, odată la 5 – 12 zile.
Pentru fertilizare, folosește doar produse speciale pentru orhidei, odată pe lună.
Phalaenopsis se dezvoltă cel mai bine, primind lumină de la soare, însă nu în mod direct.
Dacă ai o orhidee Phalaenopsis care nu înflorește, cel mai probabil are nevoie de mai multă lumină. Poți suplimenta lumina de la soare (nu lumină directă) cu lumină artificială fluorescentă, plasată la o distanță de aproximativ 1 – 2 metri distanță de floare.
Frunzele indică dacă floarea primește o cantitate de lumină suficientă. Orhideea ar trebui să aibă frunde de un verde deschis. Frunzele verde închis indică prea puțină lumină, iar cele de un verde roșiatic indică prea multă lumină.
O orhidee Phalaenopsis proaspăt plantată poate rămâne în același ghiveci chiar și doi ani de zile. Dacă rădăcinile ies prin găurile din ghiveci, atunci e semn că floarea trebuie replantată. Atenție, nu o replanta dacă este în perioada de înflorire.
Pentru a evita să ”înneci” floarea, poți folosi trucul cubului de gheață. Lasă unu – două cuburi de gheață în ghiveci, care să se topească încet și să asigura cantitatea de apă potrivită.
Orhideea Phalaenopsis are nevoie de umiditate constantă.
You must be logged in to post a comment.
click here to log in