Florile și animalele de companie
Animalele de companie fac parte din familia noastră și știm cât pot fi de curioase, mai ales când vine vorba de mâncare. De la căței care gustă din cafea și pisicile care mănâncă chipsuri sau salată, toți au încercat măcar o dată să ronțăie din frunzele florilor sau plantelor lăsate la îndemâna lor.
Deținătorii de animale de companie știu că există plante și flori care pot otrăvi prietenii necuvântători. Deoarece este aproape imposibil să-i oprești din a ronțăi frunzele florilor care îți decorează încăperile, trebuie să le alegi pe cele care nu le vor face rău și așa nu va trebui să îți faci griji dacă la miezul nopții vor lua o mică gustare. Aceste flori și plante îți vor înfrumuseța casa și nu le vor face rău animalelor de companie:
Orhideele phalaenopsis sunt cele mai populare plante care decorează casele. Sunt ușor de îngrijit, nu au nevoie lumină excesivă si trebuie udate o dată pe săptămână. Pentru că nu sunt toxice, pisica sau câinele tău poate conviețui în armonie cu aceste plante. Aranjamentul Simply Phalaenopsis va fi, cu siguranță pe placul animăluțului tău de companie!
Variațiunile de culori vesele ale gerberelor le fac să fie preferatele florarilor și faptul că nu sunt toxice pentru animale îți permite să le utilizezi în crearea de aranjamente pentru orice ocazie. Aspectul lor strălucitor aduce bucurie în orice cameră.
Violetele africane sunt foarte des întâlnite în grădini și case. Cu o gamă variată de culori, sunt relativ ușor de îngrijit, având nevoie de lumină moderată și umiditate. Înfloresc chiar și de trei ori pe an și sunt și ele plante inofensive pentru animale.
Dacă vrei să iți declari dragostea față de o persoană care deține un animăluț de companie, nu poți da greș cu trandafirii. Aceste flori pe lângă faptul că sunt simbolul romantismului, nu sunt nocive pentru animăluțe. Trebuie doar să ai grijă ca buchetul cu trandafiri să nu conțină gypsophilla, pentru că aceasta este toxică! Poate fi înlocuită cu limonium, ca în buchetul Fluturi in Stomac, oferind același aspect special buchetului, fără să facă vreun rău necuvântătoarelor.
Pe site-ul ASPCA poți găsi listele cu flori și plante toxice și non-toxice.
Dacă observi că ceva este în neregulă cu pisica sau cățelul tău, dacă bănuiești că patrupedul tău a mâncat dintr-o floare sau plantă dăunătoare, trebuie văzut cât de repede posibil de către un medic veterinar pentru tratament și prevenirea complicațiilor.
You must be logged in to post a comment.
click here to log in