Florile și plantele nu sunt doar acel element superb de decor sau doar o sursă sigură de energie și voie-bună. Mai mult decât atât, unele flori și plante fac minuni asupra stării noastre de sănătate, fizică și psihică.

Decorarea camerelor din casă cu flori aduce așadar duble beneficii. Pe de o parte animă atmosfera din casă și starea noastră de spirit, iar, pe de altă parte, are și diverse proprietăți care pentru sănătate sunt un real beneficiu.

Dormitorul fiind o cameră unde ne petrecem mult timp, mai ales pe timpul nopții, e cu atât mai important să-l decorăm în mod inteligent și utilitarist. Primul lucru pe listă: flori și plante cu beneficii asupra sănătății.

Gerbera cu florile ei colorate va fi un supliment de culoare și aer proaspăt în orice dormitor. Încă de la o simplă privire asupra acestei flori colorate într-o gamă bogată de nuanțe, te vei dispune și vei avea energie. În plus, gerbera eliberează foarte mult oxigen pe timp de noapte, astfel că vei avea un somn mai liniștitor și odihnitor cu un buchet de gerbera în dormitor.

Buchet din gerbera

Lavanda nu este degeaba folosită în atâtea produse cosmetice, parfumuri și crème, căci e o floare într-adevăr benefică pentru organism. Cercetările arată că lavanda reduce rate de bătăi ale inimii, presiunea sângelui și nivelul de stres și anxietate. Mai mult, unele studii demonstrează că lavanda calmează chiar și  bebelușii, care ar plânge mult mai puțin dacă în cameră miroase a lavandă. Efectul calmant și relaxant și somnul liniștit pe care îl induce lavanda o face perfectă pentru dormitor.

Crinul păcii sau Spathiphyllum este o plantă decorativă foarte benefică și pentru sănătate. Așeaz-o în dormitor pentru un somn mai liniștit și pentru a respira un aer curat și purificat. Această plantă de benzene și formaldehidă și de microbii din aer care pot provoca alergii. Cu un Crin al Păcii în dormitor, vei respira mai ușor toată noaptea, fără gât și nas uscate.

 

Ce zici? Care e preferata ta și pe care ai pune-o în dormitorul tău?