Un buchet de flori e mult mai mult decât un simplu buchet de flori. Cum??? Hai să explicăm! Atunci când creăm un buchet de flori ne gândim la o persoană căreia vrem să i-l dăruim, trăim o emoție pe care vrem să o exprimăm, vrem să transmitem un anumit mesaj sau ne lăsăm conduși de inspirație și trăire.

Oricare ar fi cazul, suntem cu toții de acord că un buchet nu e doar un mănunchi de flori puse la un loc. De aceea, înainte să trecem la creația propriu-zisă, trebuie să ne alegem elementele buchetului: florile principale, florile secundare, accesoriile.

Dacă ar să asociem procesul de creare a unui buchet de flori cu ceva, am spune că e ca atunci când faci o declarație de dragoste. Mesajul principal este ”Te iubesc!”, dar vei mai spune și alte cuvinte dulci, pe lângă, nu? La fel facem și cu buchetele de flori, alegem una, două flori principale, iar apoi însuflețim totul cu flori secundare, care să completeze mesajul. Și dacă tot veni vorba de mesaj, nu e sentiment pe care să nu-l poți transmite cu ajutorul florilor!

Dacă alegerea florilor principale e mai ușoară, fiindcă ne sunt cunoscute, atât florile, cât și înțelesurile lor, e o provocare un pic mai mare găsirea florilor secundare potrivite. Ne-am gândit că nu strică și câteva sfaturi, așa că, iată câteva exemple de buchete în care florile principale și cele secundare alcătuiesc o armonie perfectă!

Lalele și solidago

Despre lalele știm multe, însă solidago nu e o floare atât de populară. Solidago e o floare de câmp care crește foarte ușor, fără să aibă nevoie de îngrijiri speciale. În buchete, e folosită ca floare secundară, pentru a transmite noroc și belșug.

 Buchet din lalele albe si solidago

Trandafiri și gypsophila

Trebuie să recunoașteți că această combinație de trandafiri roșii, albi și gypsophila e absolut cuceritoare. Și nu se potrivesc doar estetic, ci și ca semnificație, căci gypsophila e un simbol al dragostei nemuritoare.

Buchet din trandafiri rosii, albi si gypsophila

Trandafiri, crini și limonium

Această plantă cu flori micuțe și colorate poate să redea un aer fresh și distins oricărui buchet. În limbajul florilor, limonium înseamnă amintire, deci, e clar, un buchet cu limonium va fi de neuitat.

 Buchet din crini albi, trandafiri albi și limonium

Iriși, trandafiri și hypericum

Printre irișii albaștri și trandafirii galbeni din acest buchet, răsare și hypericum. Un buchet cu hypericum va fi, cu siguranță, unul foarte vesel, căci această floare e asociată cu veselia și inspirația.

 Cos cu irisi, trandafiri galbeni si hypericum

Crini și matthiola

Lângă crinii albi, matthiola mov este absolut minunată. Această floare e simbolul vieții fericite și trăite în mulțumire. Ai toate motivele să te bucuri dacă primești sau dăruiești un astfel de buchet.

Buchet din crini albi, minirosa si matthiola