Cei care iubesc florile știu să se bucure de ele oriunde le văd: în grădini, în ghivece sau așezate frumos în vază. Și mai bine este când descoperi acele flori care se potrivesc în toate aceste contexte, pe care le poți deopotrivă cultiva și admira atunci când le primești sau când le oferi.

Toamna nu se lasă cu nimic mai prejos și ne oferă o varietate de flori potrivite atât pentru grădini, cât și pentru ghivece sau buchete, în combinație cu alte flori, după preferința fiecăruia.

Crizantemele sunt primele pe lista noastră. Colorate atât de vesel și puternic, dau viață grădinilor sau încăperilor, iar în buchetele de flori sunt o adevărată splendoare. De la alb, la roz, mov, roșu, portocaliu și galben, crizantemele pot fi acea pată de culoare care deosebește un buchet obișnuit de unul de neuitat. În grădină și în ghiveci rămân înflorite până spre sfârșitul toamnei și nu sunt nici foarte pretențioase de îngrijit. În plus, sunt destul de rezistente și în vază.

Crizanteme

Aster – floarea lunii septembrie nu putea să lipsească din această categorie. Deja ți-am arătat ce buchete speciale poți crea cu aster, însă vestea și mai bună este că această floare poate fi cultivată foarte ușor și în grădină sau în ghiveci. În culori mai ”domolite”, din gama albastru – mov, aster e liniștitoare și conferă acea eleganță nesofisticată atât grădinilor, cât și încăperilor unde sunt așezate ghivecele sau vazele cu aster.

Cos cu aster

Hortensia – cu flori mari și colorate, hortensia este ca un catalizator în buchetele mixte, unind toate elementele între ele. Înflorește din mai până în septembrie, astfel că acoperă toate cele trei anotimpuri de natură vie. Și mai interesant este modul în care se colorează, inițial fiind albă, colorându-se în albastru sau roz, iar în ultimă instanță devenind verde sau cărămizie.

Buchet cu hortensia

Gerbera – vara și toamna ne putem bucura din plin de culorile intense ale gerberei și de atmosfera veselă și plăcută pe care o creează un buchet sau un ghiveci cu gerbera. Să nu mai spunem cât de splendid arată și în grădini! Gerbera este foarte populară și se combină ușor cu alte flori în buchete mixte ce pot fi oferite aproape în orice împrejurare.

Buchet cu Gerbera