Suntem în plină vară, în luna iulie, când soarele e cel mai puternic. La fel ca cei care iubesc vara, soarele și căldura și se bucură din plin de aceste momente sunt și unele flori care înfloresc în această perioadă cât altele în 10, au culori mai puternice decât curcubeul și împrăștie o mireasmă mai plăcută decât cele mai scumpe parfumuri. Ei, poate c-am exagerat puțin, însă pentru aceste flori care iubesc soarele, luna iulie este momentul lor de glorie. Asta este o veste bună și pentru noi, fiindcă am găsit darurile perfecte pentru orice ocazie.

Argumente găsim suficiente: sunt mai rezistente ca orice alte flori, fiindcă o duc foarte bine în prezența soarelui și a căldurii, sunt incontestabil naturale, astfel că parfumul și culorile vor fi la intensitate maximă, sunt în ton cu atmosfera de vacanță pe care o simțim mai toată vara și câte-am mai putea spune. Dar o să mai spunem atât: dacă vrei să îți înfrumusețezi casa sau să dăruiești cuiva flori care să reziste mult timp, să nu necesite nici prea multă îngrijire și să fie de-o frumusețe sublimă, atunci la fel de bine poți alege dintr-una din cele cinci flori care iubesc soarele, pe care le-am ales pentru tine.

Lavandă – este o floare care iubește soarele, iar tu nu ai cum să nu iubești momentul acela de relaxare pe care ți-l oferă o briză ușoară de vânt contopită cu mireasma plăcută de lavandă.

Delphinium – nu degeaba e floarea lunii iulie. Faptul că e o floare care iubește soarele e un motiv în plus să o cumperi și să o dăruiești, bucurându-te, tu sau cineva drag, zile înșir de a sa frumusețe și farmec văratic.

Crinul asiatic – cu florile sale mari și puternic colorate, în nuanțe de roșu și portocaliu, crinul asiatic chiar se aseamănă cu soarele. Un lucru e sigur: are puterea de a ne încălzi sufletele.

Ranunculus – îl găsim în zonele luminoase din grădini, dezmierdându-se cu razele soarelui. La noi, la Roflora, îl găsești și în buchete de flori alese și dichisite până la ultima petală.

Floarea-soarelui – nu, nu am uitat de floarea-soarelui, doar am lăsat-o la urmă, ca cireașa de pe tort sau, mai bine, raza soarelui. Îi poartă numele, îi poartă și frumusețea, așa că floarea-soarelui nu poate lipsi din casa unui iubitor de flori în luna aceasta.