Pentru că așa e frumos și politicos, ai putea răspunde. Desigur, ai dreptate, dar după acest criteriu ai putea alege orice alt cadou, doar ar fi la fel de frumos și politicos, nu? Deci, de ce flori și nu altceva?

Majoritatea oamenilor alege să dăruiască unei proaspete mămici lucruri pentru cel mic: jucării, hăinuțe, obiecte pentru igiena personală. Nu e o idee rea, însă nu e un cadou propriu-zis pentru proaspăta mămică. În primul rând, mai mult ca sigur că și-a pregătit toate cele necesare din timp sau poate a primit deja, din timpul sarcinii, astfel de cadouri de la apropiați sau prieteni. În plus, bebelușii cresc de pe o zi pe alta și se prea poate să nu apuce să folosească niciodată lucrurile de la tine. În al doilea rând, toată lumea se concentrează pe noul membru al familiei. Nu ar strica să primească și mama mai multă atenție, iar un buchet de flori sau un aranjament floral sunt clar pentru ea și o vor face să se simtă specială.

Tații copilului au o misiune și mai importantă. Trebuie să-i arate mămicii că, indiferent de toate schimbările prin care a trecut și încă mai trece, și sunt multe, o iubesc și o prețuiesc, așa că fără doar și poate, un buchet de trandafiri mare și frumos va fi bine primit.

De ce sa daruiesti flori unei proaspete mamici

Am pomenit deja, dar o sarcină și aducerea pe lume a unui copil e o schimbare foarte mare în viața unei femei. Ce știai tu că îi place s-ar putea să nu mai fie valabil deloc. Hainele nu i se mai potrivesc, doar va mai dura o vreme până va reveni la măsura obișnuită, nici de parfum nu va avea nevoie o perioadă, căci în preajma bebelușului nu sunt indicate parfumurile puternice. Cât despre dulciuri și alimente e și mai complicat. Fie că vrea să slăbească mai repede, fie că alăptează și a eliminat anumite lucruri din alimentația zilnică, e mai bine să nu cumperi astfel de cadouri dacă sunt șanse să nu le poată consuma. Nu ai vrea să o superi pe noua mămică, nici măcar neintenționat, cu un cadou nevinovat, așa că mergi pe varianta sigură. Alege un buchet de flori care să o înveselească și să o facă să se simtă specială!

Nu puteam să nu amintim că în timp ce unele mame primesc cu drag vizite de la prieteni și rude, altele abia așteaptă să se odihnească și să-și găsească propriul ritm de viață, alături de cel mic, așa că nu vor aprecia vizitele în mod deosebit. Un alt motiv pentru care florile sunt cadoul potrivit. Dacă mergi în vizită, i le poți oferi personal, dacă nu, ai posibilitatea să i le trimiți direct acasă. Rapid, ușor și o experiență de care sigur își va aduce aminte.

De ce sa daruiesti flori unei proaspete mamici De ce sa daruiesti flori unei proaspete mamici

P.S. Eticheta spune că cel mai bine e să trimiți flori în a doua săptămâna după ce a născut, când deja a început să se mai obișnuiască cu schimbările și nu mai e totul atât de copleșitor.