Cele mai multe flori se deschid doar o singură dată, pe măsură ce cresc de la un mugur la o floare plină. Altele se deschid în timpul zilei și se închid noaptea, unele la momente diferite ale zilei. În medii dure, această adaptare poate ajuta florile să conserve energia și să îmbunătățească sănătatea plantei în ansamblu.

Flori de zi și nocturne

 

               Unele flori, numite diurnale, se închid în timpul nopții, în timp ce florile nocturne se închid în timpul zilei și se deschid noaptea. Flori de zi cu zi aproape de a ține insectele în timpul nopții și de a proteja florile delicate pentru reproducerea pe timp de zi. Florile nocturne, inclusiv câţiva cactuși și bromeliadi, se închid în timpul zilei pentru a evita lumina soarelui și se deschid în timpul nopții pentru a se poleniza. Florile de zi cu zi sunt de obicei polenizate de fluturi, albine și alte creaturi treze în timpul zilei, în timp ce florile nocturne pot fi polenizate de molii sau lilieci.

Procesul

 

               Florile care se deschid și se închid pot face acest lucru într-unul din două moduri.

Unele flori, inclusiv cele din genul Kalanchoe, cresc celule noi în fiecare zi în interior pentru a deschide floarea și în exterior pentru a o închide. Alte flori se deschid și se închid prin extinderea celulelor în interiorul și în exteriorul florii, mai exact prin pomparea apei în și din celule. Lumina, temperatura și chiar ceasurile interne pot declanșa aceste schimbări în flori. Anul semințelor de floarea-soarelui vă permite să vedeți acest fenomen cu câteva flori diferite, inclusiv gălbenelele și macul.

 

Schimbări

 

               În timp ce unele flori doar se deschid și se închid, altele își schimbă forma ca răspuns la lumină sau căldură. Bulbii florilor, inclusiv lalele și şofranul, cresc mai repede pe partea superioară decât cea inferioară, încurajând floarea să se deschidă larg dimineața. Spre după-amiaza, partea inferioară a bulbului se extinde, creând o floare în formă de ceașcă. Grădinile cu bulbi în casă, precum ProFlowers „Pretty in Pink Bulb Garden”, ar putea să arate același efect, mai ales dacă reglați temperatura în casă pe timp de noapte si zi.

 

Deschiderea florilor tăiate

 

Dacă aveți un buchet cu muguri închişi este posibil să doriți să le deschideți florile pentru a crea un ambient mai frumos. Foarte simplu, tăiați tulpinile în unghi când cumpărați florile și le puteţi pune în apă caldă pentru a încuraja floarea să absoarbă apa. Utilizați un uscător de păr cu temperatură scăzută pentru a imita căldura soarelui și pentru a ajuta florile să se deschidă în vază. Toate acestea vor ajuta floare si veţi crea un ambient „Hybryd” pentru aceasta, intrucât ea se va deschide mult mai repede natural.

Ele se deschid sa ne faca viata mai frumoasa, sa le admiram, mirosim si sa ne uimim de fiecare data de ele. De aceea le iubim, le îndragim si avem grija de ele ca de copiii noştri.

“Iubirea este floarea vieții și înflorește neașteptat și fără nicio lege și trebuie adunată acolo unde este găsită, bucurându-te de ora scurtă a duratei sale.”

D.H. Lawrence