Ne plac trandafirii, îi apreciem, îi dăruim sau îi cumpărăm pentru noi. Dincolo de modul generic în care vorbim despre aceste flori, există foarte multe specii și tipuri de trandafiri, fiecare potrivite pentru anumite ocazii, cu ajutorul cărora poți transmite mesaje speciale. De aceea și spunem tot timpul că a dărui flori e un gest special și unic, căci fiecare floare e aparte, chiar și atunci când vorbim de aceeași floare.

O să vă demonstrăm asta prezentând cele mai populare tipuri de trandafiri. Sigur i-ați mai văzut, probabil i-ați și cumpărat sau dăruit.

  1. Trandafiri David Austin

Sunt denumiți astfel după numele celui care, în 1950, și-a propus să crească cel mai frumos trandafir de grădină. Câțiva ani mai târziu a reușit, iar astăzi, trandafirii David Austin sunt renumiți în întreaga lume, atât pentru aspectul lor deosebit, cât și pentru parfumul puternic și plăcut.

Trandafir alb David Austin

  1. Trandafiri Grand Prix

Acest tip de trandafiri este simbolul eleganței, al dragostei și pasiunii, datorită culorii de un roșu intens și a petalelor ca de catifea. Fac parte din categoria florilor premium și pot fi foarte scumpi, mai ales la ocazii precum Ziua Îndrăgostiților sau 8 Martie. Vă spunem, însă, că merită banii, căci sunt ”regii trandafirilor”, iar impresia pe care o faci dăruind un buchet de trandafiri Grand Prix e neprețuită.

Trandafiri Regalis

  1. Trandafiri Riviera

Un tip cu totul și cu totul special, bicolor, în care roșul intens se îmbină armonios cu albul subtil și delicat. Trandafirul Riviera e însăși expresia ginășiei și a eleganței.

 Trandafir Riviera

Sursă foto

  1. Trandafiri Tibet

Căutați perfecțiunea? Trandafirul Tibet o întruchipează întru totul. Îi recunoașteți după culoarea alb crem și petalele subțiri și delicate, ca mătasea.

Trandafiri Tibet

  1. Trandafiri Mohana

Am vorbit despre trandafiri roșii, albi și bicolori, e rândul celor galbeni. Trandafirii Mohana sunt de un galben deschis, puternic, radiant. Când înfloresc se deschid sub formă de semi stea.

Trandafiri galbeni Mohana