Știm că fiecare floare are semnificația ei și un mesaj unic. Mai mult, și culorile au semnificații aparte. Un trandafir roșu nu e totuna cu un trandafir galben, la fel cum lalelele roșii nu au aceeași semnificație cu cele galbene.V-ați gândit însă că și numărul de flori pe care îl alegem are o semnificație? În lumea simbolurilor florale lucrurile sunt atât de complexe încât o floare în plus sau în minus e un mijloc de a exprima un anumit mesaj, sentiment sau gând ascuns. Iată ce semnificație are numărul de flori dintr-un buchet:

o floare - semnifică concentrarea atenției asupra unui element. În situația în care dăruim o floare e o metodă de a spune că persoana căreia i-o dăruiești e singura la care te gândești sau unică în viața ta.

două flori - dragoste reciprocă sau împărtășirea sentimentelor.

3 flori - o declarație de dragoste sau un mod de a spune că te potrivești perfect cu iubita sau iubitul tău;

5 flori - un simplu te iubesc, însă ambalat în forma și culorile unor flori frumoase.

7 flori - cifra 7 este în mod normal asociată cu perfecțiune. Ei bine, o să te simți perfect când vei primi un buchet din 7 flori care semnifică ”Te iubesc la nebunie și vreau să fiu al tău/a ta”.

9 flori - o modalitate de a exprima încrederea că vei fi mereu împreună cu persoana iubită.

11 flori - buchetul magic prin care spui ești perfect / perfectă.

15 flori - pentru acele momente când trebuie să-ți ceri iertare sau să spui că-ți pare rău, alege un buchet de 15 flori

51 flori - amintiri dulci ale unei dragoste nemărginite. Dacă ai ajuns în punctul în care primești 51 de flori înseamnă că ai o relație stabilă și de durată.

101 flori - o cerere în căsătorie foarte romantică.

999 flori - un asemenea gest nu ar putea însemna altceva decât dragoste eternă și iubire veșnică.