Frumusețea florilor naturale este incontestabilă, dar, din păcate, și trecătoare. După ce ne bucurăm o perioadă de florile primite sau cumpărate, vine și momentul când acestea se ofilesc și trebuie să renunțăm la ele. Sau poate nu. O alternativă este uscarea și păstrarea lor sau crearea de aranjamente inedite cu flori cu care să-ți decorezi casa și să-i dai un farmec aparte.

Dacă te întrebi ce poți face cu florile în loc să le arunci, iată câteva idei!

Propriul tău tablou unic

Transformarea unui buchet de flori într-un mic obiect de artă, asta chiar e o provocare interesantă! Un procedeu simplu, cu obiecte pe care sigur le ai prin casă. Poți folosi capacul unei cutii de pantofi mai elegante sau al unei cutii de cadouri. Aplică florile pe el și obții un mic tablou numai bun de pus pe perete, cu care te poți mândri, căci e făcut de mâna ta. Poți folosi flori cu tot cu coadă sau doar petalele pe care să le presari asimetric sau în diferite straturi. Ai liber la creativitate!

Ce sa faci cu florile pe care le-ai primit

Sursă foto

Flori în sticlă

O sticlă elegantă și transparentă poate fi suportul perfect pentru o floare și o piesă de decor nemuritoare. Introdu floarea preferată în sticlă, poate fi borcan sau orice altă formă dorești, și cam atât.

Ce sa faci cu florile pe care le-ai primit

Felicitări hand-made

Dacă ai îndemânare și pasiune pentru obiectele hand-made, florile pot fi ”ingredientele” perfecte care să te ajute să creezi ceva drăguț. Lipește petalele de flori sau folosește verdeața decorativă și vei crea felicitări unice pentru sărbători, zile de naștere sau diferite ocazii.

Vază decorativă

Umple o vază sau un vas transparent cu boboci de floare sau petale colorate. Obții un obiect decorativ cu care să însuflețești atmosfera din orice încăpere a casei dorești.

Un decor romantic

Nu putea lipsi din lista noastră și această idee. Înainte să arunci florile, acordă-ți o seară de răsfăț, creând o atmosferă romantică pentru tine și iubirea ta.