Se știe că plantele sunt un cadou minunat pentru cei care iubesc natura și florile. Sunt rezistente și te poți bucura mult timp de ele, ca să nu mai spunem că o plantă la casa omului e și un obicei foarte sănătos, având în vedere proprietățile acestora de purificare a aerului, dar și de eliminare a stresului.

Cu atâtea motive să-ți cumperi sau să dăruiești o plantă, nu-ți rămâne decât să te decizi care. Iar cu asta te ajutăm noi. Am selectat câteva plante care sunt perfecte pentru a fi dăruite în perioada verii.

În ton cu natura, cu atmosfera de vară, cu echilibrul cromatic de care ne bucurăm în perioada aceasta, cu freamătul intens, dar liniștitor. Nu știm, zău, ce s-ar potrivit mai bine decât aceste plante!

Hortensia

Că-i roz sau albastră nici nu mai contează. Hortensia e pur și simplu înfloritoare și cuceritoare pe perioada verii (până în septembrie), așa că nu o să găsești perioadă mai potrivită să o dăruiești. Dacă vrei să faci cuiva o surpriză și să-i oferi o plantă sau dacă vrei să-ți îmbogățești ție colecția de plante, acum e momentul să cumperi o hortensie (sau mai multe).

Hortensia albastra   Hortensia Roz

Kalanchoe

Dacă ești în căutarea unei plante ușor de îngrijit, aceasta e soluția. Kalanchoe este o plantă care iubește lumina și căldura (nu în exces evident), cu flori colorate, care, după cum se pare, e foarte populară în Europa. O punem cu încredere pe listă.

Kalanchoe Roz

Orhideea

Dacă tot am trâmbițat atât în stânga și-n dreapta că orhideea e o floare a sezonului de vară, atunci nu o excludem nici din lista plantelor pe care poți să le dăruiești în perioada verii. De o eleganță aparte, cu originea sa exotică, poate fi cu ușurință dăruită și în scop de business, ca un cadou corporate.

Orhidee Roz  Orhidee Alba

Crizantema

Da, da și da. Crizantemele în ghiveci sunt o splendoare, în casă și în grădină. Fiind flori de sezon, crizantemele se descursă bine atât în interior, cât și afară, astfel că poți înfrumuseța orice cadru din locuința ta.

Crizantema Galbenă

Tu pe care ai alege-o?