Vine vara bine-mi pare, în grădină am o floare! Nu și dacă vii în grădina Roflora. Aici găsești cele mai multe flori. Flori proaspete, frumoase, care așteaptă să fie dăruite. Și care, vara aceasta îți vor însenina fiecare zi. Chiar e posibil. Astăzi îți spunem secretul florilor care se ofilesc foarte greu, numai bune de cumpărat, căci te vei bucura de ele mult mult timp.

Într-adevăr, există flori care se ofilesc repede și altele care sunt mai rezistente, nu ai ce face în privința asta, însă ai ce face la capitolul îngrijire. Îngrijirea corectă a florilor din vază le dă din start mai multe șanse de a rezista mult timp. Dacă ai citit deja sfaturile noastre despre îngrijirea florilor tăiate, ai învățat deja cele mai importante lecții, dacă nu, le poți afla chiar acum.

Însă, dincolo de ce poți face tu pentru a păstra mai mult timp un buchet pe care l-ai primit, există câteva specii de flori care sunt mai rezistente. Dacă vrei să dăruiești un buchet cuiva care iubește mult florile, atunci alege-le pe acestea, căci îi vei face o bucurie și mai mare fiindcă se vor ofili mai greu. Dacă le cumperi pentru tine și vrei să ai o casă veselă măcar câteva zile, iarăși poți opta pentru aceste tipuri de flori.

Și bineînțeles, le vei dori și în buchetul de mireasă sau în diferite aranjamente florale pentru un eveniment fericit.

Iată care sunt florile care se ofilesc greu în vază și pe care le găsești foarte ușor în perioada aceasta. Le avem și noi în ”grădina Roflora”.

  1. Alstroemeria – subtile, elegante și colorate, florile de alstroemeria merg aproape în orice buchet și au acel ”je ne sais quoi”, iar acum că știi că pot rezista chiar și mai bine de o săptămână, ai toate motivele să ți le dorești.
Buchet cu trandafiri si alstroemeria
  1. Orhideele – prețioase și exotice, chiar nobile am putea spune. Deci, da, clar vara aceasta vom avea buchete cu orhidei.
 Buchet cu orhidee
  1. Floarea-soarelui și, în general, florile cu tulpina mai groasă. Cu atât mai mult pe timpul verii, floarea-soarelui este de nelipsit.
Buchet cu floarea-soarelui
  1. Eustoma sau Lisianthus poate rezista chiar și 3 săptămâni în vază. Timp suficient să o admiri în toată splendoarea ei.
Buchet cu eustoma
  1. Crizantemele  - nu puteau lipsi de pe lista noastră, cum nu pot lipsi nici din buchetele tale de vară sau din vază. Parol!
Buchet cu crizanteme