Te-ai gândit până acum că poți oferi flori cuiva chiar și în funcție de luna nașterii? Să oferi flori pentru ziua de naștere e o tradiție îndelungată, de pe vremea Imperiului Roman, se pare. Și nu doar îndelungată, ci și foate apreciată, căci cine nu se bucură de un buchet de flori frumoase? Dar ia gândește-te dacă nu oferi doar flori, ci chiar florile potrivite! Bine, bine, dar cum știi care sunt florile potrivite? Pot fi florile preferate sau cele care transmit un anumit mesaj, poți alege flori în funcție de zodie sau în funcție de personalitate și iată că poți alege și după luna nașterii. E drept că s-ar putea ca sărbătoritul în cauză să nu știe florile caracteristice lunii în care s-a născut, dar va fi cu atât mai bine pentru tine. Vei oferi flori și o poveste. Pare un cadou memorabil.

 

Ianuarie și garoafe

Aceasta este combinația perfectă pentru cineva născut în prima lună a anului. Roz, mov, albe, galbene, roșii sau dungate, garoafele simbolizează, la modul general, fascinație. Nu e musai să oferi un buchet doar din garoafe. Poți face combinații inedite și să oferi un buchet de-a dreptul impresionant.

Ce flori oferi in functie de luna nasterii  Ce flori oferi in functie de luna nasterii

Februarie în nuanțe de violet

Violetele și irișii sunt florile potrivite pentru cei născuți în luna februarie. Violetele sunt simbolul modestiei, al loialității și sincerității, iar irișii simbolizează încredere, speranță, înțelepciune și prietenie. Asta spune ceva despre sărbătoriții acestei luni, așa că prețuiește-i cu un buchet potrivit!

Ce flori oferi in functie de luna nasterii Ce flori oferi in functie de luna nasterii

Martie – parfumul primăverii

Și ce flori mai potrivite decât narcisele, cu mireasma lor puternică și îmbietoare? Cu un buchet de narcise colorate și parfumate e ca și cum oferi primăvara în dar. 

Flori luna martie  Flori luna martie

Aprilie vesel

Vesele, inocente, pure și naturale sunt margaretele, florile pentru sărbătoriții lunii aprilie. Să îți mai spunem ce buchete jucăușe, care transmit energie pozitivă și veselie poți crea cu margarete? Ia privește!

Flori luna aprilie Flori luna aprilie

Mai floral

Nu e un termen de comparație, ci caracteristica lunii mai. Nu e doar florală, ci stă și sub semnul bunătății, gingășiei și a întoarcerii la fericire, căci floarea acestei luni este crinul. Mai trebuie să spunem ceva despre aceste flori minunate? A, da, poate doar că sunt și un mod de a spune cuiva ”Mi-ai făcut viața completă!” Ce frumos!

Flori luna mai Flori luna mai

Iunie cu trandafiri

Iată că am descoperit și luna celor mai populare flori, trandafirii. E de prisos să mai vorbim despre frumusețea lor sau despre toate mesajele pe care le poți transmite, așa că o să-ți delectăm privirea cu aceste flori minunate.

Flori luna iunie Flori luna iunie

În lulie, Delphinium

Uite că am dat și de o floare mai specială și mai puțin cunoscută. Dacă vrei să oferi flori cuiva născut în luna iulie, ai ocazia perfectă să creezi un buchet unic cu flori diverse și, bineînțeles, cu delphinium.

Flori luna iulie Delphinium luna iulie

August

În ultima lună de vară se oferă gladiole. Se spune că gladiolele sunt florile gladiatorilor, de unde le vine și denumirea, iar aspectul lor de flori rezistente, cu tulpina lungă și groasă, le face perfecte pentru a fi dăruite și bărbaților. Rămân însă populare în aranjamentele funerare.

Flori luna august Flori luna august - gladiole

Aster în septembrie

Grație, eleganță, dragoste, acestea sunt principalele semnificații ale florii denumită aster. Ca aspect, e asemănătoare cu crizantemele și margaretele și la fel de colorată, astfel încât să fie o surpriză plăcută în orice buchet alegi să dăruiești în septembrie. Să fie aster, atunci!

Aster, luna septembrie Aster floare septembrie

Octombrie ca un apus de soare

Le știi pentru efectele lor asupra sănătății, dar nu te-ai gândit că pot fi și dăruite. Florile lunii octombrie sunt gălbenelele. Dacă nu le găsești în florării, poți oricând să alegi o variantă reinterpretată a unui buchet galben ca un apus de soare.

Flori luna octombrie Flori luna octombrie

Noiembrie și crizanteme

Când vine vorba de crizanteme, ai atâtea variante din care să alegi! Ca o explozie de culoare și de veselie, așa sunt buchetele din crizanteme! Norocul celor născuți în luna noiembrie că le pot primi în fiecare an.

Crizanteme noiembrie Flori luna noiembrie

Surpriză în decembrie

De fapt, nu e chiar așa o surpriză, căci ai știut sau nu, tot ai dăruit această floare în luna decembrie. E vorba de Steaua Crăciunului saui Poinsettia. Frumoasă, rezistentă și în ton cu sărbătorile de iarnă, Poinsettia e un dar apreciat de toată lumea, nu doar de sărbătoriți.

Flori luna decembrie - Poinsettia Poinsettia, Steaua Crăciunului