Iubitorii de animale, care au și un animăluț de companie în casă, știu că nicio grijă în plus nu e nejustificată, chiar și aceea de a selecta cu atenție florile și plantele din casă. Cum orice obiect sau plantă devine o ”ronțăială atractivă” pentru micii ștrengari, în special pentru câini și pisici, nu e de neglijat deloc acest aspect. Ce faci în cazul în care îți plac florile și le-ai vrea în casă, dar ți-e frică să nu pui în pericol sănătatea animalului tău de companie? O alegere bună, asta faci.

Din fericire, există flori care nu reprezintă niciun pericol pentru câini și pisici și le poți expune fără probleme oriunde în casă.

Trandafirii – cele mai populare, și unii ar zice și cele mai frumoase, flori sunt inofensive pentru animalele de companie din casă. Poți să te bucuri în voie de frumusețea și romantismul trandafirilor, fără să te îngrijorezi vrei clipă că vor afecta în vreun fel sănătatea câinilor sau pisicilor din casa ta.

Orhideea Phalaenopsis – pe măsură ce aflăm mai multe despre această floare, ne dăm seama că e planta ideală pentru casă. Spre deosebire de alte orhidei, nu este deloc pretențioasă, este foarte ușor de cultivat în ghiveci și se dezvoltă în condiții normale, fără să aibă nevoie de lumină directă sau prea multă apă. Iar acum că știi că nu reprezintă niciun pericol pentru câinele sau pisica ta, poți să o folosești fără probleme pentru decorul casei.

Gerbera – într-o gamă de nuanțe atât de variată, buchetele cu gerbera sunt un festin pentru suflete și privire. Mai ales în perioada mohorâtă cu ploi, vei avea nevoie de un plus de culoare în casă, care să te anime în fiecare zi. Vestea bună e că gerbera sunt  perfect sigure pentru câini și pisici și nu le afectează sănătatea în niciun fel.