Cum ne plac florile atât de mult, ne dorim buchete cu cât mai multe flori, cât mai multe culori, buchete cât mai bogate. Iar ”tendințele florale” ale momentului ne arată că buchetele din mai multe combinații de flori sunt foarte căutate și apreciate. Însă,  spre deosebire de florarii specialiști care știu exact ce flori să folosească pentru a crea buchete spectaculoase, dacă nu ai cunoștințe despre flori s-ar putea să nu fie chiar atât de ușor să obții buchetul acela proaspăt și rezistent pe care ți-l dorești. Problema pornește de la faptul că unele flori nu conviețuiesc prea bine împreună, astfel că nu trebuie ținute în aceeași vază dacă vrei să ai parte de ele cât mai mult timp.

Narcisele sunt flori foarte pretențioase care ”înlătură competiția” imediat. Din cozile narciselor se scurge un lichid toxic care afectează celelalte flori din vază, astfel că dacă îți plac narcisele și vrei să-ți decorezi casa sau spațiul de lucru, ține-le separat de alte flori.

Liliacul și lalelele sunt total incompatibile, iar de vor fi așezate împreună în aceeași vază, liliacul nu prea are șanse să reziste și se va usca rapid.

La fel de parfumate și delicate ca narcisele sunt și lăcrămioarele, care, de asemenea, nu pot fi ținute în vază cu alte flori, ce nu rezistă lângă ele. Un coș sau un buchet mare de lăcrămioare parfumate va fi însă suficient să însuflețească atmosfera în jur.

Deși e o floare colorată și frumoasă, ce ar face orice buchet să arate mai viu, macul trebuie și el ținut deoparte de alte flori. Atât macul, cât și celelalte flori din jurul lui vor muri dacă sunt așezate împreună în vază.