Florile nu sunt numai o bucurie pentru ochi, ci în aceeași măsură, și pentru suflet și trup. Este clar că pentru sănătatea psihică florile sunt cel mai bun remediu, însă mai puțini știu de efectele pe care le au florile asupra sănătății fizice. De aceea, Roflora s-a gândit că o mică incursiune în lumea florilor ne va ajuta să înțelegem mai bine cum ne-am putea folosi de acestea atunci când vrem să tratăm o afecțiune fizică.

Gerbera este una din cele mai sănătoase flori de ținut în apartament. Gerbera ajută foarte mult la purificarea aerului din încăperi și poate elimina până la 87% din cantitatea de toxine din aer. În locuințe, gerbera contribuie la eliminarea benzenului, o substanță ce se găsește în compoziția vopselei folosită la colorarea mobilei.

Lavanda sau levănțica este cunoscută pentru efectele ei minunate asupra înlăturării stresului și este o plantă aromatică preferată de specialiștii din industria cosmetică. Asta nu e tot! Uleiurile esențiale extrase din lavandă sunt folosite de ani de zile și se crede că pot trata peste 100 de boli. Printre acestea se numără durerile de cap, insomniile, afecțiunile digestive, acnee, eczeme și arsuri ale pielii, chiar și afecțiuni cardiace.

Florile preferate ale îndrăgostiților, trandafirii sunt asociați destul de rar cu efectele pozitive asupra sănătății. Însă, petalele de trandafir sunt foarte bogate în vitamina C și pot fi un remediu pentru răceală și gripă, tratând inflamațiile gâtului și ale căilor respiratorii. Mai mult, infuzia de petale de trandafir ajută și la combaterea constipației, ca să nu mai menționăm de efectele miraculoase pe care le are asupra pieleii. Trandafirul este ”ingredientul vedetă” și în industria cosmetică și aromaterapie.

Despre crinul alb știm că este folosit în tratarea rănilor și inflamațiilor. Petalele și bulbul sunt cele mai folosite părți ale crinului, dar uneori se utilizează și rădăcinile. Crinul se poate dovedi eficient în tratarea rănilor, tusei, afecțiunilor respiratorii sau faringitei, stresului, anxietății și stării de nervozitate, precum și a tulburărilor cardiace și palpitațiilor.

Desigur, avem la îndemână foarte multe flori și plante pe care le putem folosi atunci când vrem să apelăm la un remediu natural și eficient. Se pare că natura a fost foarte generoasă cu noi atunci când ne-a dat florile, de care ne putem bucura în atâtea feluri.

Sursă foto