Sub frumusețea evidentă a florilor se mai ascunde o frumusețe, subtilă și mai puțin vizibilă, dar absolut cuceritoare. Este frumusețea simbolisticii și a mesajului ascuns pe care le poartă fiecare floare.

Florile de toamnă sunt bogate de înțelesuri pline de emoție, care le completează frumusețea naturală. Așa se face că florile dăruite sunt ca o carte cu mesaje sau ca o cutie cu sentimente, căci nu există lucru pe care să nu-l poți transmite cu ajutorul florilor. De la o dragoste arzătoare, la o prietenie necondiționată, la scuze sincere sau admirație nemărginită, florile pot fi mesagerul perfect pentru a exprima ceea ce simți.

Cum suntem chiar în plină toamnă, am căutat să vedem cât de generoase sunt florile de toamnă în semnificațiie, simboluri și mesaje. Iar ce-am aflat, ne-a mulțumit, căci am descoperit că florile de toamnă au semnificații diverse. Pentru zile aniversare când vrei să-ți arăți prietenia, pentru momente speciale când vrei să-ți exprimi dragostea, pentru momente dificile când ai greșit și e cazul să-ți ceri iertare, pentru momente formale când vrei să fii diplomat și pentru câte și mai câte, găsești în flori un cadou care îndeplinește toate criteriile perfecțiunii: frumusețe, semnificație specială și efect de surpriză îndelungat.

Fără să mai lungim vorba, hai să vedem ce mesaje poți să transmiți cu ajutorul florilor de toamnă!

Aster – se pare că floarea lunii septembrie este simbolul dragostei și a eleganței și grației. Total de acord dacă privim la acest buchet splendid cu aster.

Hortensia – este floarea paradoxurilor. Pe de o parte poate însemna ”mulțumesc pentru înțelegere”, iar pe de altă parte, frigiditate și cruzime. Așa că, dacă nu vrei să mulțumești în mod specific cuiva, evită hortensia, pentru a nu transmite un mesaj greșit sau folosește-o în combinație cu alte flori, care să-i îmblânzească sensul. Câteva sugestii ar fi hortensia împreună cu crizanteme, trandafiri, minirosa și alstroemeria.

Buchet cu hortensia, trandafiri, crizanteme

Crizantemele – la modul general, sunt însăși expresia veseliei, a bună-voinței și a prieteniei. Însă, în funcție de culoarea pe care o alegi, poți adăuga și alte semnificații. Astfel, crizantemele roșii simbolizează iubirea, iar cele albe adevărul. Atenție la crizantemele galbene, ele semnifică iubirea superficială. Combinate însă cu alte flori colorate, vor reda sentimentul veseliei.

Gerbera – florile surori ale crizantemelor, preiau și ele semnificația veseliei și a bună-voinței.

Orhideea – la fel de distins și delicat ca floarea este și înțelesul acesteia. Orhideele simbolizează frumusețea și rafinamentul, eleganța supremă a femeii.

Alstroemeria – o floare ce își merită pe deplin semnificația – aspirații înalte, bogăție și prosperitate.

Freziile – au și ele înțelesuri puțin paradoxale, fiindcă pot semnifica atât inocență, cât și înțelepciune și chibzuință.