Vara este asociată cu fericirea, căldura și culoarea: zilele însorite sunt însoțite de delphinium, allium și gladiole. August este luna perfectă pentru a prezenta aceste flori, tipice acestui sezon minunat.

Originea florilor de vară

Delphinium - această floare încântătoare este printre noi de multă vreme; prima ilustrare a delphiniumului se găsește într-o carte de la începutul secolului al XVII-lea, unde a fost plasată accidental în familia Ranunculus.
Allium - este membru al familiei Liliaceae. Aceste plante cresc în zone temperate din emisfera nordică. Romanii au folosit inițial cuvântul "allium" pentru a se referi doar la usturoi, dar mai târziu a devenit numele de familie pentru toate culturile de ceapă. Familia include, de asemenea, arpagicul și prazul.
Gladiola - provine din Africa, a fost apreciată pentru rădăcina care putea fi gătită. Versiunea pe care o cunoaștem astăzi nu este comestibilă, dar atrage privirile.

delphinium

Forme și culori

Albastru deschis, albastru strălucitor, albastru închis și lila, Delphinium oferă orice nuanță de albastru preferi. Se găsește, de asemenea, în nuanțe de alb, galben, violet, roșu și roz. Tulpina poate atinge o lungime de până la 2 metri. Cu puțină imaginație, puteți vedea că mugurii florilor seamănă cu delfinii. De aici și numele de Delphinium: cuvântul latin pentru delfin.

Allium: tulpina lungă și elegantă poartă un glob de asemenea, elegant, format din multe flori minuscule. Există aproximativ 300 de soiuri diferite, în culori variind de la alb la purpuriu și albastru, și aproape toate înfloresc vara.

Gladiola vine în nuanțe de alb, roșu, galben, roz, violet, portocaliu sau crem. Diferitele soiuri prezintă flori simple sau duble, cu o tulpină lungă - clasică sau scurtă. 

delphinium, allium, gladiole

Sfaturi de îngrijire pentru a te bucura cât mai mult de aceste flori

Alege un vas înalt, robust și curat și umple-l cu apă.
Adăugă hrana pentru flori pentru a prelungi viața acestora.
Tăie 3 până la 5 cm în diagonală de la capătul tulpinilor, cu un cuțit curat și ascuțit.
Asigură-te că nu există frunze în apă (în special la delphinium).
Nu așeza florile aproape de surse de căldură sau în lumina directă a soarelui.
Schimbă apa zilnic, pentru a te bucura cât mai mult timp de buchet.


delphinium

Tu ce alte flori de vară cunoști? Ce soiuri ți-ar plăcea să-ți înfrumusețeze casa?