Astăzi îți spunem cum să pregătești un buchet de flori. De la florile pe care să le alegi și ce culori, până la modul în care să le combini cu verdeața, precum și câteva trucuri pentru a obține buchete perfecte.
Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să cumpărăm flori de calitate, proaspete, la fel și verdeața. Există multe tipuri de verdeață folosită la buchete, fie pentru finisarea acestora, fie pentru umplerea golurilor și separarea florilor.

Alegerea florilor și a culorilor
Pentru o combinație frumoasă de culori putem alege flori în nuanțe portocalii, roșii, galbene și verzui, pentru un buchet de primăvară care să iasă în evidență sau flori în nuanțe mai calme, precum roz, crem, albe, pentru un buchet elegant.

Alege, de exemplu, gerbera portocalii, trandafiri roșii, crini galbeni, crizanteme verzi, astroemeria roșie și portocalie - pentru buchetul de primăvară.

flori diverse

Pregătirea buchetului
Îndepărtează frunzele de pe tulpini, lăsând doar florile și câteva frunze în partea de sus, lângă flori. Nu uita să scoți și spinii trandafirilor.
După ce ai curățat toate florile, așează-le pe o masă pentru a le alege mai ușor când faci buchetul. La fel procedează și cu verdeața, de exemplu chico, aralia, ferigă, aspidistra.
Dacă vrei o textură diferită, folosește solidago, hypericum roșu, leucadendron, garofițe sau limonium. La fel, trebuie curățate de frunze și așezate lângă celelalte flori.

alegerea florilor  flori

Realizarea buchetului
Punem florile una lângă alta, într-o formă ușor rotundă, combinând toate florile într-un mod cât mai natural.
Din când în când, după ce adăugăm câteva flori, legăm buchetul cu panglică de rafie pentru o mai bună fixare. Adăugăm florile și verdeața pe lateral, răsucind în permanență buchetul.
Îți sugerăm să faci buchetul în fața unei oglinzi. Așa, poți vedea formele intermediare ale acestuia și să completezi cu flori acolo unde este dezechilibrat.
În cele din urmă, mai punem verdeață în jurul buchetului, îl legăm bine cu panglică și tăiem tulpinile la același nivel.
Așa obținem un buchet de flori pe care îl putem oferi cuiva drag sau care ne va face casa mai frumoasă.

buchet  buchet

Iar dacă nu ai răbdare, îndemânare sau timp pentru a face un buchet de flori, noi te ajutăm, cu drag, să dăruiești cadouri florale deosebite celor dragi!
Intră pe roflora.ro pentru a vedea buchetele noastre.