Mai mare decât bucuria de moment atunci când primești un buchet de flori este bucuria de a-ți colora casa cu ele și de a-ți delecta privirea zile-n șir. Și la acestea se adaugă, desigur, multe alte mici bucurii, precum atmosfera caldă și veselă din casă, starea de bine pe care florile o emană prin ”toate petalele” și ți-o transmite încontinuu sau modul în care te înviorează în fiecare zi.

Chiar și numai pentru toate acestea merită să ai măcar un buchet cu flori expuse frumos undeva în casă. Iar cum de fiecare dată se poate mai bine, mai special, mai original, am găsit câteva metode mai puțin clasice de a expune florile în casă care vor surprinde pe oricine îți trece pragul.

  1. O vază personalizată

Florile au nevoie de suportul perfect, așa că nu alege primul vas pe care îl ai la îndemână. În funcție de lungime, de grosimea buchetului și de tipurile de flori, unele vaze sunt mai potrivite decât altele. În plus, e cu atât mai fermecător să asortezi vaza cu florile, precum acest buchet senin din crizanteme, expus într-o vază la fel de vesel colorată.

 Vaza galbena cu crizanteme

  1. Un vas de sezon

A fi în armonie cu natura e întotdeauna un mare plus fiindcă poți fi tu indiferent de sezon. Nu e cazul să lasi astenia de toamnă să se instaleze, mai ales când poți folosi resursele toamnei atât de creativ, spre bucuria ochilor tăi, care vor experimenta frumusețea reală a naturii. Iată cum dovleacul poate deveni un minunat suport pentru florile tale!

Flori in dovleac

  1. Un suport voluminos

De ce să ne rezumăm la a ține florile așezate ”cuminți” pe o masă sau dulap, când ele pot fi chiar elementrul de decor central din casa ta. Pentru asta ai nevoie de un suport mai mare, precum cel din imagine și, bineînțeles, de un buchet cu flori de toamnă. Buchetul îl poți pune într-o vază cu gura largă sau chiar un borcan, așezat apoi în interiorul suportului, astfel încât să nu se vadă decât florile.

Suport pentru flori

  1. Cutii și iar cutii

Aranjamentele florale în cutii sunt absolut fermecătoare, după cum atât de bine ne demonstrează următorul aranjament. Pe un burete special îmbibat cu apă, poți fixa florile în orice formă dorești, după care le poți așexa într-o cutie specială, în locul clasicei vaze.

Cutie cu flori

  1. Coșul

Florile în coș par de două ori mai proaspete și naturale, ca și cum abia le-ai cules din grădină. Și mai interesant la un coș este că poți alege o formă diferită pentru florile tale și le poți integra mult mai armonios în ambientul din casă.

Cos cu flori

P.S. Ceainicurile, ceșcuțele de cafea, sticluțele de parfum, sticlele, borcanele pot înlocui de asemenea vaza clasică, în special în cazul buchetelor simple, cu foarte puține flori sau chiar pentru un singur fir de floare.