Acum că s-a mai încălzit afară, e vremea perfectă pentru a planifica cum va arăta grădina ta și a începe să plantezi. Și dacă nu ai grădină, nicio problemă, poți să plantezi în ghiveci și să-ți amenajezi balconul, casa sau orice alt loc dorești. Însă, pe cât de mare e entuziasmul atunci când te apuci de plantat, pe atât de grea e așteptarea. Să aștepți luni întregi sau de la un sezon la altul pentru ca florile tale să înflorească? Cine are atâta răbdare? Am vrea să crească imediat, să ne mândrim că am reușit să avem ceva sădit cu mâna noastră și să ne bucurăm de frumusețea florilor.

Desigur, nimic nu înflorește peste noapte, însă, te vei bucura să afli că există flori și plante care au un proces de creștere mult mai rapid și dinamic, astfel încât, odată florile plantate, nu va trebui să aștepți chiar atât de mult pentru a te bucura de ele.

Crin tigrat

Crinul tigrat este o floare deosebit de frumoasă și, având în vedere cât de repede și ușor crește, ai toate motivele să o dorești în grădina ta sau în ghiveci. Nu este o floare pretențioasă, care să necesite multe îngrjijiri, însă preferă solul fără calcar. Crinii plantați în grădină vor rezista mai mulți ani decât cei plantați în ghivece.

 Crin tigrat

Margareta galbenă sau margareta glorioasă (Rudbeckia Hirta)

Este o plantă bienală. Se plantează la sfârșitul lunii aprilie și înflorește în vară, rezistând până în septembrie. Poate fi plantată în grădină, în ghivece, dar se cultivă și ca floare tăiată pentru buchete de flori și aranjamente florale. Petalele sunt colorate frumos, de un galben intens și luminos, iar centrul este negru.

Margareta galbena sau margareta glorioasa

Coreopsis

O floare în nuanțe de galben, portocaliu sau roz, cu o pată maro sau roșie în mijloc. Se plantează la sfârșitul primăverii și înflorește în lunile august, septembrie. Pe lângă faptul că se dezvoltă destul de rapid, nici nu are nevoie de îngrijiri speciale. Îi va merge bine dacă este așeazată într-un loc însorit, în sol moale și afânat. Nu trebuie udată foarte des sau din abundență, ba poate supraviețui și în condiții de secetă.

Coreopsis

Delphinium

Este o plantă înaltă, cu tulpina lungă și cu flori în vârf. Bogăția cromatică a acestei flori este surprinzătoare. Cu nuanțe de roz, bleu, mov, alb, grena poate fi folosită în combinație cu multe alte tipuri de flori pentru a crea buchete deosebite. De asemenea, datorită tulpinei lungi și groase, e perfectă și în buchetele pentru bărbați. Expusă direct la lumina soarelui, va crește ușor și repede.

 Delphinium

Floarea-soarelui

Deși floarea-soarelui e cultivată mai curând pentru alte scopuri decât cele decorative, frumusețea ei specială a determinat din ce în ce mai mulți florari și persoane care îndrăgesc florile să o folosească în buchete și aranjamente florale decorative. Se plantează la sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai și crește repede, astfel încât vara deja ne putem bucura de ea. Desigur, cu cât mai mult soare primește în timpul zilei, cu atât mai bine. Rezultatele se văd!

Floarea-soarelui