Să ții o plantă în casă și să o îngrijești cum trebuie se poate dovedi un adevărat experiment. Prea multă apă sau deloc, prea multă lumină sau prea puțină, la fel și cu căldura. Nu-i vina nimănui, căci până nimerești condițiile potrivite se prea poate să trebuiască să sacrifici câteva plante. Numai că cei mai mulți se dezamăgesc repede și cred că îngrijitul unei plante nu e pentru ei sau că nu au timp de prea multe experimente. Vă spunem un secret? Nu contează numai efortul pe care îl faci, cât alegerea. Altfel spus, vă prezentăm 10 plante atât de rezistente încât sunt aproape imposibil de ucis.

1. Kalanchoe - o plantă cu flori frumoase și colorate, ce nu necesită multă îngrijire. Perfect, nu?

2. Bambusul - perfect atât pentru casă, cât și ca plantă de birou. Rezistă foarte bine și în lipsa luminii, iar tot ce trebuie să faci e să îi schimb apa din când în când.

3. Anthurium - această plantă cu frumoase flori roșii nu are nevoie nici de lumină directă și nici de prea multă apă, așa că va rezista foarte bine și dacă stă într-o cameră ușor luminată și dacă e udată o dată pe săptămână sau chiar mai rar.

4. Orhideele Phalaenopsis - pare incredibil, dar orhideele sunt de fapt foarte ușor de îngrijit. Secretul e să nu le udați prea mult sau des. Un mic truc: puneți un cub de gheață în ghiveci o dată pe săptămână și va fi suficient.

orhidee phalaenopsis

5. Filodendron - plantă originară din Mexic, se dezvoltă bine și fără prea multă lumină, și fără prea multă apă.

6. Bromelia - o plantă înrudită cu ananasul, foarte rezistentă. Trebuie ținută departe de locurile răcoroase, iar în rest va crește de la sine, având resurse de a produce lăstari ce vor crește, înlocuind planta moartă.

7. Limba soacrei - o altă plantă foarte ușor de înteținut, care rezistă la aproape toate tipurile de lumină și nici nu are nevoie de replantare într-un ghiveci mai mare.

8. Crinul păcii - o plantă minunată pe care poți să o ții și la birou. Are nevoie de foarte puțină atenție, iar atunci când își lasă frunzele să cadă e semnul că trebuie udată.

crinul pacii

9. Ficusul - ușor de întreținut dacă îi găsești locul potrivit în casă. Nu are nevoie de lumină directă sau de căldură, însă trebuie udat cu un pic de atenție, fără să-l înnecați.

10. Violetele de parma - trebuie ferite de lumină directă, curenți de aer rece și trebuie udate atunci când pământul de la suprafață este uscat. Și cam atât.