Știați că ne petrecem aproximativ 90% din timp în casă? Dar că aerul din casă e poluat, știați? O mare parte din migrenele, iritațiile sau amețelile pe care le simțim sunt cauzate de aerul poluat din interior. Coloranții de mobilier, produsele de curățat, materialele de construcție sintetice, praful, polenul, bacteriile, mucegaiul și alți contaminanți externi și interni ne invadează inevitabil casele, fără chiar să ne dăm seama.

Iubitorii de natură, flori, plante, cărora le place să aibă cât mai multe ghivece în preajmă sunt tare norocoși. Cei care nu au văzut rostul atâtor plante în casă până acum s-ar putea să se mai gândească încă o dată, căci plantele curăță și purifică aerul mai bine și decât aparatele speciale. Și nici măcar nu trebuie să vă faceți prea multe bătăi de cap sau să vă preocupați de îngrijirea lor, căci majoritatea acestor plante sunt rezistente și vor supraviețui cu un minimum de îngrijire.

Care e procesul de purificare a aerului?

Se pare că plantele absorb odată cu dioxidul de carbon și particule din acești dăunători de prin casă, pe care îi transformă în oxigen, prin fotosinteză. Pe lângă asta, ne îmbunătățesc calitatea vieții, făcându-ne mai pozitivi, crescând capacitatea de concentrare și reducând oboseala mentală.

Cercetările arată că printre principalii poluanți pe care aceste plante le pot înlătura se numără: formaldehida, xilenul, benzenul, amoniacul, toluenul, tricloretilena.

Care sunt cele mai cunoscute 10 plante care purifică aerul din casă?

1. Crizantemele în ghiveci

2. Planta Dracaena cu cele peste 40 de specii ale sale

3. Specii de palmier: palmierul bambus, palmierul pitic, palmierul doamnei etc.

4. Aloe Vera

5. Limba Soacrei

6. Ferigile

7. Spathiphyllum - Crinul Păcii

crinul pacii

8. Ficus

9. Planta păianjen

10. Orhideea Phalaenopsis

orhidee phalaenopsis