Natura… niciodată nu încetează să ne surprindă. Când credeam că ne-am obișnuit cu frumusețea și spectaculosul ei, aflăm că mai avem multe de descoperit. Precum aceste 10 flori neobișnuite pe care puțini au șansa să le vadă în realitate.

Însă formele și culorile atractive te fac să rămâi mut de uimire la simpla vedere chiar și a unei simple fotografii. Și vei vedea imediat că nu exagerăm deloc. Aceste 10 flori unice te vor face să apreciezi și mai mult natura cu ale sale frumuseți nedescoperite.

Să vedem… câte din următoarele 10 flori îți sunt cunoscute și le poți recunoaște?

Are formă de inimă și o eleganță originală. De un roz deschis ce devine mai intens la maturitate, își merită denumirea ”Cerceii Doamnei”. Forma sa unică face ca această floare să fie numită și ”Inimă însângerată”.

Pare o albină care se înfruptă din polenul unei flori, dar de fapt, e o orhidee. Aspectul ei inedit îi justifică însă complet numele de ”Orhidee Albină”. Floare însă imită forma unei insecte pentru a le atrage pe acestea la polenizare. Impresionant!

Barringtonia Asiatica – de pe coastele tropicale și insulele Oceanului Indian și zonelor din vestul Oceanului Pacific. Fructul la imaturitate seamănă cu un avocado, dar când se deschide, se transformă într-o floare spectaculoasă.

Crinul de Foc este o plantă agățătoare. Culorile jucăușe, o combinație de roz cu galben, și forma unică îi conferă un aspect exotic pe care cu greu îl pot egala alte flori. Tu ai mai văzut până acum această floare?

Streliția sau Pasărea Paradisului este o altă floare exotică cu aspect deosebit care poate înviora decorul casei tale sau a spațiului de lucru. Nu e greu să îți dai seama de unde își trage denumirea, căci la înflorire chiar are aspectul unei păsări exotice de o frumusețe aparte.

Flori neobisnuite

Ciocolată și flori? Probabil cea mai bună combinație posibilă. Din fericire, există Floarea de Ciocolată. Are o culoare apetisantă, de unde și asemănarea cu ciocolata, și un aspect aspect frumos, cu flori simetrice, perfecte, foarte apreciate în aranjamentele decorative.

Dacă nu ai auzit sau văzut până acum Ciocul Papagalului, nu e de mirare, căci e o floare extrem de rară, atât de rară încât nu se știe dacă mai există în natură. Momentan, cercetătorii încearcă să găsească noi metode de polenizare pentru a prezerva această floare. Eforturile merită, căci uite cât de frumoasă este!

O specie de orhidee absolut uimitoare este Orhideea Balerină. Imaginea e mai mult decât grăitoare și îi justifică pe deplin numele.

Orhideea Balerină nu este orhidee care impresionează prin forma ei originală. Există și o Orhidee Porumbel care arată întocmai ca un porumbel cu aripile deschise în zbor.

Floarea ”Buzelor Roșii” imită perfect forma unor buze strânse într-un sărut. Planta ia această formă pentru a atrage polenizatori și se pare că nu rămâne foarte mult timp așa, însă oferă un spectacol inedit fie el chiar și de scurtă durată.

Flori neobisnuite